Suroviny:
500 g zemiakov,
cca 240 g hrubej múky,
soľ,
1 kel,
1 cibuľa,
kúsok slaniny,
masť,
mleté čierne korenie,
rasca.
Postup:
Zemiaky uvaríme s šupe. Vychladíme, ošúpeme a nastrúhame najemno. Zamiesime s múkou. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme. Z cesta pripravíme...
Suroviny:
1 kel,
3 - 4 zemiaky,
1 cibuľa,
3 strúčiky cesnaku,
olej,
soľ,
mleté čierne korenie,
majorán,
múka na zahustenie,
1 vajce.
Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme. Scedíme, roztlačíme na kašu. Kel nakrájame a blanšírujeme pár minút vo vriacej vode, scedíme. Na...