Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Batáty s ďumbierom

Batáty s ďumbierom
Suroviny:   1 lyžica oleja, 2 batáty, kúsok ďumbiera, 1 cibuľa, soľ, vetvička rozmarínu.   Postup: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a najemno nastrúhaný ďumbier. Pridáme na kocky nakrájané batáty. Osolíme, pridáme vetvičku rozmarínu, príp. štipku mletého...

Tekvicový kibeh

Tekvicový kibeh
Suroviny: 1 maslová tekvica, 1 a 1/2 šálky buguru, 2 cibule, 3/4 šálky vlašských orechov, olej, soľ, 2 lyžičky korenia baharát, 1/2 lyžičky mletej škorice, maslo.   Postup: Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Na troškej oleja udusíme domäkka. Rozmixujeme. Bulgur zalejeme 2...

Bravčová roláda a mrkvou

Bravčová roláda a mrkvou
Suroviny: 1 bravčová panenka, 4 mrkvy, 2 petržleny, 1 cibuľa, 2 stúčiky cesnaku, 100 g slaniny nakrájanej na tenké plátky, zväzok bazalky, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 lyžica múky, maslo.   Postup: Panenku narežeme tak, aby vznikol plát, naklepeme ho. Osolíme, okoreníme,...

Bravčové v estragónovej omáčke

Bravčové v estragónovej omáčke
Suroviny: 800 g bravčového mäsa (jahňacieho), 150 ml bieleho vína, 500 g mrkvy, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžica citrónovej kôry, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1/4 až 1/2 lyžičky sušeného estragónu (prípadne stonka čerstvého), mleté čierne...

Cícerovo - paradajková polievka

Suroviny: 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, 1 mrkva, 1 zeler, 400 g krájaných paradajok, 1 hrnček vareného cíceru, 1/2 lyžičky rímskej rasce, 1/2 lyžičky koriandrových semien, 2 - 3 lyžice bulguru, citrónová šťava, petržlená vňať alebo vňať koriandra, soľ, mleté čierne...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>