Suroviny:
Cesto:
125 g hladkej múky,
50 g masla,
50 ml mlieka,
1 vajce (polovicu do cesta, zvyškok na natretie);
Plnka:
4 bielka,
štipka soli,
200 g kryštálového cukru,
250 g kokosu.
Postup:
Z múky, masla, mlieka a polovice vajíčka vymiesime nelepivé cesto. Rozdelíme na 2...
Suroviny:
500 g polohrubej múky,
1/2 droždia,
cca 300 ml mlieka,
2 PL kryštálového cukru,
hrozienka,
štipka soli,
100 g rozpusteného masla,
½ prášku do pečiva.
Postup:
Všetky suroviny dáme do misy a dôkladne vymiesime. Nenechávame kysnúť. Cesto rozdelíme na 3 (príp. 2 ) diely,...
Suroviny:
250 g tvarohu,
250 g masla,
250 g polohrubej múky,
štipka soli,
jablká,
kryštálový cukor,
kakao,
strúhanka.
Postup:
Z tvarohu, múky, masla a soli zamiesime cesto. Necháme ho trochu odležať v chlade. Medzitým si očistíme a nastrúhame jablká....
Suroviny:
Tmavé cesto:
250 g keksov,
150 g práškového cukru,
100 g medu,
40 g kakaa,
trochu silnej čiernej kávy i s usadeninou;
Svetlé cesto:
150 g masla,
1 vanilkový cukor,
100 g práškového cukru,
50 g medu,
100 g kokosovej...
Suroviny:
500 g polohrubej múky,
1 droždie (42g),
250 ml mlieka,
1 vajíčko,
100 ml oleja,
3 lyžice práškového cukru,
štipka soli,
cca 1,5 kg hrušiek,
práškový cukor do plnky podľa chuti,
kokos,
kakao,
škorica,
roztopené maslo do plnky,
olej na potretie závinov.
Postup:
Z...
Suroviny:
1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta,
mak,
práškový cukor,
maslo,
vajíčko.
Postup:
Cesto rozvinieme, pokvapkáme roztopeným maslom, posypeme makom a cukrom, stočíme a uložíme na plech (ohneme, aby vošla celá). Potrieme vajíčkom a pečieme cca 25 minút v horúcej...
Suroviny:
60 g hladkej múky,
1 celá Hera,
3 dl svetlého piva,
štipka soli.
Postup:
Múku, zmäknutú Heru, soľ a pivo spracujeme na doske na hladké cesto. Tanier zohrejeme v horúcej vode, osušíme a na teplý položíme cesto, zakryjeme kastrólom. Necháme odpočívať 20 minút. Potom...