Suroviny:
160 g hladkej múky,
60 g práškového cukru,
2 lyžice kakaa,
120 g masla,
1 lyžica rumu,
čokoládová poleva.
Postup:
Zmiesime múku, cukor, kakao, maslo a rum. Z cesta tvarujeme rožky. Pečieme pri 180 stupňoch 8 - 9 minút. Hotové namáčame do čokoládovej polevy.
Suroviny:
140 g masla,
100 g cukru,
130 g hladkej múky,
130 g polohrubej múky,
1 vajce,
1 lyžička prášku do pečiva,
1 lyžička soli.
Postup:
Cukor s maslom vyšľaháme, pridáme vajce. V druhej nádobe zmiešame múky, soľ a prášok do pečiva. Z obidvoch častí zľahka vypracujeme cesto a...
Suroviny:
225 g masla,
350 g hladkej múky,
100 g práškového cukru,
1 vajce na potretie,
300 g naloženého ovocia mincemeat,
práškový cukor na posypanie.
Postup:
Z masla, múky a práškového cukru zamiesime cesto. Necháme ho odstáť v chlade. Rozvaľkáme, vykrojíme kolieska vhodnej...
Obradné pečivo, ktoré sa pieklo na Zelený štvrtok a Veľký piatok. Pripravovalo sa z kysnutého cesta a malo podobu stočeného povrazu. Pripomínalo povraz, na ktorý sa obesil Judáš po zrade Ježiša. Pečivo sa podávalo pokvapkané medom.
Suroviny:
500 g hladkej alebo polohrubej múky,
120 g masla,
2...