Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Plnený pečený holub

Plnený pečený holub
Suroviny: 2 holuby, cca 200 g holubäcích alebo kuracích pečení, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, majorán, soľ, mleté čierne korenie, 3 - 4 krajce chleba, 1 vajce, trochu mlieka, olej alebo tuk z holuba.   Postup: Holuby rozkrojíme pozdĺž prsnej kosti. Osolíme zvonka aj zvnútra. Na...

Kuracia pečeňová paštéta

Kuracia pečeňová paštéta
Suroviny: 500 g kuracích pečení, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 1 lyžička horčičných semien, 1/2 lyžičky sušeného tymiánu, 1 - 2 bobkové listy, štipka muškátového orieška, štamperlík brandy, 70 g masla, 50 ml šľahačkovej smotany, 1 vajce, 1 žĺtok, soľ, mleté čierne...

Barania paštéta s orechami

Barania paštéta s orechami
400 g baranej pečene, 2 lyžice oleja (masti), 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, mleté nového korenia, sušený rozdrvený tymián, mleté čierne korenie, štamperlík brandy, 70 g masla, 50 ml šľahačkovej smotany, 3 žĺtky, soľ, hrsť vlašských orechov.   Postup: Na oleji...

Králičia pečeň s tekvicou

Králičia pečeň s tekvicou
Suroviny: králičia pečeň, muškátová tekvica, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, olej, petržlenová vňať, tymian.   Postup: Tekvicu nakrájame na kocky. Pečeň na malé kúsky. Cibuľu nadrobno. Na oleji speníme cibuľu, pridáme pečeň, pár minút restujeme. Vložíme tekvicu, zakryjeme a dusíme...

Pečeň po trnavsky

Pečeň po trnavsky
Suroviny: králičia pečeň, cibuľa, masť, hladká múka, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Pečeň nakrájame na kúsky. Cibuľu najemno. Na masti orestujeme cibuľu, pridáme pečeň a restujeme domäkka. Zaprášime mletou paprikou, hladkou múkou a orestujeme. Postupne...

Králičia paštéta

Králičia paštéta
Suroviny: 600 g králičích pečienok, 2 lyžice oleja (masti), 2 bobkové listy, 2 guličky nového korenia, 2 – 3 klinčeky, štamperlík brandy, 70 g masla, 50 ml – 70 ml šľahačkovej smotany, 1 vajce, 2 žĺtky, soľ, mleté čierne korenie, mletá škorica, hrsť pistácií.   Postup: V hrnci...

Restovaná králičia pečeň

Restovaná králičia pečeň
Suroviny: králičia pečeň, cibuľa, cesnak, bobkový list, klinčeky, mleté čierne korenie, soľ, olej.   Postup: Pečeň nakrájame na kúsky. Cibuľu nakrájame na pásiky, cesnak na plátky. V panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak, orestujeme. Pridáme pečeň, klinčeky, bobkový list....

Pečeň s fazuľkou

Pečeň s fazuľkou
Suroviny: 500 g kuracích (králičích) pečení, 2 cibule, 300 g zelených fazuliek, 2 hrste vlašských orechov, olej, soľ, mleté čierne korenie, tymian (petržlenová vňať), 1 strúčik cesnaku.   Postup: Pečene a fazuľky nakrájame na kúsky. Cibuľu na pásiky. Na oleji orestujeme cibuľu,...

Pečeň po dalmátsky

Pečeň po dalmátsky
Suroviny: 500 g pečene, cca 400 ml mlieka, 2 cibule, 5 - 6 strúčikov cesnaku, olej, soľ.   Postup: Pečeň nakrájame na kúsky. Zalejeme mliekom a necháme odstáť aspoň 2 hodiny. Na oleji speníme na prúžky nakrájanú cibuľu, pridáme pečeň a sprudka opečieme z každej strany. Pridáme na...

Zapekané orzo s pečeňou

Suroviny: 400 g orza (slovenskej ryže), olej, 400 g kuracej pečene, 2 cibule, 2 paradajky, 1 - 2 papriky, 1/2 šálky paradajkového pyré, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, bobkový list, petržlenová vňať.   Postup: Na oleji orestujeme cestovinu, zalejeme cca dvojnásobkom...
1 | 2 | 3 >>