Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Batáty s ďumbierom

Batáty s ďumbierom
Suroviny:   1 lyžica oleja, 2 batáty, kúsok ďumbiera, 1 cibuľa, soľ, vetvička rozmarínu.   Postup: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a najemno nastrúhaný ďumbier. Pridáme na kocky nakrájané batáty. Osolíme, pridáme vetvičku rozmarínu, príp. štipku mletého...

Cvikla s tuniakom

Cvikla s tuniakom
Suroviny: varená cvikla, tuniak v oleji, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Cviklu očístíme a nastrúhame nahrubo. Podľa chuti osolíme, okoreníme. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a tuniaka. Premiešame. Podľa chuti môžeme pridať pár kvapiek citrónovej šťava.

Pečené baranie stehno na cesnaku

Pečené baranie stehno na cesnaku
Suroviny: 600 g baranieho stehna, lyžica masti, 3 - 4 strúčiky cesnaku, plátky slaniny, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín.   Postup: Mäso okrájame od tuku a blán. Natrieme rozotretým cesnakom, osolíme, okoreníme. Zabalíme do plátkov slaniny. Vložíme na pekáč s lyžicou masti a...

Tekvicový kibeh

Tekvicový kibeh
Suroviny: 1 maslová tekvica, 1 a 1/2 šálky buguru, 2 cibule, 3/4 šálky vlašských orechov, olej, soľ, 2 lyžičky korenia baharát, 1/2 lyžičky mletej škorice, maslo.   Postup: Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Na troškej oleja udusíme domäkka. Rozmixujeme. Bulgur zalejeme 2...

Bravčová roláda a mrkvou

Bravčová roláda a mrkvou
Suroviny: 1 bravčová panenka, 4 mrkvy, 2 petržleny, 1 cibuľa, 2 stúčiky cesnaku, 100 g slaniny nakrájanej na tenké plátky, zväzok bazalky, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 lyžica múky, maslo.   Postup: Panenku narežeme tak, aby vznikol plát, naklepeme ho. Osolíme, okoreníme,...

Mrkvovo - makové muffiny

Mrkvovo - makové muffiny
Suroviny: 3 vajcia, 3/4 hrnčeka cukru, 1 citrónový cukor, 1 hrnček oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1/2 hrnčeka maku, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 lyžička sódy bikarbóny, 2 hrnčeky nastrúhanej mrkvy.   Postup: Žĺtka vyšľaháme s cukrom, zašľaháme olej. Primiešame nastrúhanú...

Bravčové v estragónovej omáčke

Bravčové v estragónovej omáčke
Suroviny: 800 g bravčového mäsa (jahňacieho), 150 ml bieleho vína, 500 g mrkvy, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžica citrónovej kôry, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1/4 až 1/2 lyžičky sušeného estragónu (prípadne stonka čerstvého), mleté čierne...

Morčacie s mandľami a hrozienkami

Morčacie s mandľami a hrozienkami
Suroviny: 600 g morčacieho mäsa, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 mrkva, olej, 150 ml bieleho vína, tymián, rozmarín, hrsť sušených hrozienok, lyžica medu, 100 g slaniny, mandľové lupienky, petržlenová vňať.   Postup: Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nadrobno. Mrkvu na...

Plnený pečený holub

Plnený pečený holub
Suroviny: 2 holuby, cca 200 g holubäcích alebo kuracích pečení, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, majorán, soľ, mleté čierne korenie, 3 - 4 krajce chleba, 1 vajce, trochu mlieka, olej alebo tuk z holuba.   Postup: Holuby rozkrojíme pozdĺž prsnej kosti. Osolíme zvonka aj zvnútra. Na...

Dusené mäso z holuba so zeleninou

Dusené mäso z holuba so zeleninou
Suroviny: 400 g prsíčok z holuba, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 2 petržleny, 1 - 2 červené papriky, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, petržlenová vňať, olej.   Postup: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájané mäso, orestujeme....
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>