Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Morčacie s mandľami a hrozienkami

Morčacie s mandľami a hrozienkami
Suroviny: 600 g morčacieho mäsa, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 mrkva, olej, 150 ml bieleho vína, tymián, rozmarín, hrsť sušených hrozienok, lyžica medu, 100 g slaniny, mandľové lupienky, petržlenová vňať.   Postup: Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak nadrobno. Mrkvu na...

Plnený pečený holub

Plnený pečený holub
Suroviny: 2 holuby, cca 200 g holubäcích alebo kuracích pečení, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, majorán, soľ, mleté čierne korenie, 3 - 4 krajce chleba, 1 vajce, trochu mlieka, olej alebo tuk z holuba.   Postup: Holuby rozkrojíme pozdĺž prsnej kosti. Osolíme zvonka aj zvnútra. Na...

Dusené mäso z holuba so zeleninou

Dusené mäso z holuba so zeleninou
Suroviny: 400 g prsíčok z holuba, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 2 petržleny, 1 - 2 červené papriky, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, petržlenová vňať, olej.   Postup: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájané mäso, orestujeme....

Thajská zeleninová polievka

Thajská zeleninová polievka
Suroviny: 1 šálka nakrájanej cukety, 1 šálka nakrájaných sladkých zemiakov (bataty), 1 červená paprika nakrájaná, 1 biele tofu, 1 fialová cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, plechovka kokosového mlieka, hrsť baby špenátu, olej, rímska rasca, kurkuma, čili korenie, ďumbier, ustricová...

Kuracia pečeňová paštéta

Kuracia pečeňová paštéta
Suroviny: 500 g kuracích pečení, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 1 lyžička horčičných semien, 1/2 lyžičky sušeného tymiánu, 1 - 2 bobkové listy, štipka muškátového orieška, štamperlík brandy, 70 g masla, 50 ml šľahačkovej smotany, 1 vajce, 1 žĺtok, soľ, mleté čierne...

Kakaové rožky

Suroviny: 160 g hladkej múky, 60 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 120 g masla, 1 lyžica rumu, čokoládová poleva.   Postup: Zmiesime múku, cukor, kakao, maslo a rum. Z cesta tvarujeme rožky. Pečieme pri 180 stupňoch 8 - 9 minút. Hotové namáčame do čokoládovej polevy.

Barania roláda s mrkvou a šípkovou omáčkou

Barania roláda s mrkvou a šípkovou omáčkou
Suroviny: 1,5 kg baraniny (jahňaciny) bez kosti, 2 mrkvy, kúsok zeleru, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, čierne korenie, 2 - 3 guličky nového korenia, 2 - 3 guličky borievok (jalovca), 2 bobkové listy, tymián, 2 - 3 lyžice šípkového džemu, citrónová...

Barania paštéta s orechami

Barania paštéta s orechami
400 g baranej pečene, 2 lyžice oleja (masti), 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, mleté nového korenia, sušený rozdrvený tymián, mleté čierne korenie, štamperlík brandy, 70 g masla, 50 ml šľahačkovej smotany, 3 žĺtky, soľ, hrsť vlašských orechov.   Postup: Na oleji...

Baranie guľky

Baranie guľky
Suroviny: 500 g mletého baranieho mäsa, nové korenie, čierne korenie, mletá škorica, soľ, 2 - 3 cibule, 4 strúčiky cesnaku, olivový olej, 4 lyžice paradajkového pretlaku, šťava z malého citróna, hladká múka, kúsok masla, hrsť vlašských orechov alebo mandlí, petržlenová...

Baranina s kelom

Baranina s kelom
Suroviny: 500 g baranieho mäsa, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 400 g ružičkového kelu, soľ, mleté čierne korenie, tymián, olej, hladká múka.   Postup: Mäso očistíme od tuku, nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na oleji, pridáme mäso, orestujeme, osolíme,...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>