Suroviny:
1 karfiol,
4 zemiaky,
1 pohár sterilizovaného hrášku s mrkvou,
1 cibuľa,
4 - 5 nakladaných uhoriek,
500 g bieleho jogurtu,
1 lyžica horčice,
soľ,
mleté čierne korenie.
Postup:
Jogurt dáme do hustého sita (ako na cedenie vývaru), vložíme do nádoby a necháme pár hodín...
Suroviny:
kyslá kapusta,
(cibuľa),
mrkva,
jablko,
soľ,
cukor.
Postup:
Mrkvu a jablko nastrúhame nahrubo. Cibuľu nakrájame (môžeme vynechať). Všetko pridáme ku kyslej kapuste, ktorú predtým nakrájame na jemnejšie. Podľa chuti osolíme a ocukríme. Podávame ako prílohu.
Suroviny:
plechovka tuniaka v oleji,
citrónová šťava,
soľ,
čerstvo mleté čierne korenie,
reďkvičky,
mladá cibuľka,
petržlenová vňať.
Postup:
Reďkvičky a cibuľku nakrájame na kolieska. Dáme do misy. Pridáme tuniaka aj s olejom. Pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....