Suroviny:
300 g hladkej múky,
200 g polohrubej múky,
½ prášku do pečiva,
20 g droždia,
2 lyžice cukru,
½ lyžičky soli,
70 g masla,
250 ml mlieka,
1 vajce + 1 bielok.
Postup:
Z vlažného mlieka, droždia, lyžičky cukru a štipky múky pripravíme kvások. Múky, prášok do...
Suroviny:
500 g hladkej múky,
30 g droždia,
cca 280 ml vody,
5 lyžíc olivového oleja,
lyžička soli,
lyžička cukru,
čerstvá bazalka.
Postup:
V teplej vode rozmiešame droždie a cukor, necháme nakysnúť. Z múky, vody, oleja, kvásku a soli vymiesime hladké cesto. Necháme kysnúť cca pol...
Suroviny:
350 g hladkej múky,
50 g cícerovej múky,
30 g droždia,
1 lyžička cukru,
cca 200 ml vody,
1 lyžička soli,
mletá rasca.
Postup:
Droždie rozmiešame s cukrom. Múky zmiešame so soľou a rascou. Spracujeme v droždím a vodou na tuhšie cesto. Necháme hodinu kysnúť. Potom krátko...
Suroviny:
500 g hladkej múky,
1 lyžička soli,
15 g droždia,
2 lyžice olivového oleja,
250 ml vody.
Postup:
Z vody, droždia, múky, soli a oleja zamiesime cesto. Dáme do misy, zakryjeme ju a necháme kysnúť 1 a pol hodiny. Potom ho zľahka premiesime, ak treba,...
Suroviny:
500 g hladkej múky,
150 ml mlieka,
150 ml vody,
20 g droždia,
1/2 lyžice soli,
štipka cukru,
1 vajce na potretie.
Postup:
Droždie rozdrobíme vo vlažnom mlieku, pridáme cukor a trošku múky. Necháme kysnúť. Ostatné suroviny dáme do misy, pridáme...
Suroviny:
500 g hladkej múky,
20 g droždia,
1 lyžička cukru,
2 lyžičky soli,
60 ml mlieka,
250 ml vody,
2 lyžice oleja,
kúsok masla,
soľ,
sezam alebo ľan.
Postup:
Z mlieka, droždia, cukru a štipky múky pripravíme kvások. Ostatné suroviny dáme...
Suroviny:
500 g hladkej (bielej) múky,
cca 350 ml vody,
1/2 kocky droždia (21g),
olivový olej,
hrubozrná soľ.
Postup:
Vlažnú vodu dáme do misy a pridám droždie. Rozmiešame. Pridáme po troche časť múky, zamiešavame, vznikne nám "kašička". Pridáme zvyšok múky a vypracujeme cesto....
Suroviny:
2 hrnčeky celozrnnej pšeničnej múky,
cca 3/4 hrnčeka vlažnej vody,
šťava z 1/2 až 1 citróna,
soľ.
Postup:
Z múky, soli, vody a šťavy z citróna zamiesime vláčne nelepivé cesto. Necháme ho zakryté odpočívať cca hodinu. Potom rozdelíme na kúsky. Každý kúsok rozvaľkáme na...