Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Šalát z kyslej kapusty

Šalát z kyslej kapusty
Suroviny: kyslá kapusta, (cibuľa), mrkva, jablko, soľ, cukor.   Postup: Mrkvu a jablko nastrúhame nahrubo. Cibuľu nakrájame (môžeme vynechať). Všetko pridáme ku kyslej kapuste, ktorú predtým nakrájame na jemnejšie. Podľa chuti osolíme a ocukríme. Podávame ako prílohu.

Meteník - posúch s kyslou kapustou

Meteník - posúch s kyslou kapustou
Suroviny: 300 g polohrubej múky, cca 300 ml vody, 20 g droždia, 250 – 300 g kyslej kapusty, soľ, rasca, slanina, cesnak, olej.   Postup: Kyslú kapustu nakrájame najemno. Droždie necháme napučať vo vlažnej vode so štipkou cukru a múky. Do misy dáme múku, soľ, zvyšnú vodu, kvások,...

Šalát z kyslej kapusty a cvikly

Šalát z kyslej kapusty a cvikly
Suroviny: kyslá kapusta, uvarená cvikla, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, cukor, citrónová šťava, biely jogurt.   Postup: Cviklu nastrúhame nahrubo, kapustu nasekáme na jemnejšie. Cibuľu nakrájame najemno. Všetko dáme do misy. Ochutíme soľou, korením, pretlačeným cesnakom,...

Jucha so scirankou (mrveničkou)

Jucha so scirankou (mrveničkou)
Suroviny: jucha, juška (voda z kyslej kapusty), (hrsť kyslej kapusty), hrsť sušených húb, soľ, čierne korenie, cesnak, 1 malá cibuľa, masť alebo olej, 1 lyžica hladkej múky, sciranka (mrvenička).    Postup: Huby namočíme. Potom ich posekáme najemno. Kapustu posekáme na...

Krúpy s kyslou kapustou

Krúpy s kyslou kapustou
Suroviny: 150 - 200 g jačmenných krúp, 1 cibuľa, 1 kg kyslej kapusty, 250 g údeného mäsa, 200 g kyslej smotany, soľ, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, rasca.   Postup: Kapustu vyžmýkame, nasekáme. Na oleji speníme cibuľu, pridáme kapustu, chvíľu pražíme. Pridáme lyžicu...

Pšenovo - kapustové placky

Pšenovo - kapustové placky
Suroviny: 2 šálky uvareného pšena, 2 šálky kyslej kapusty, 1 lyžica slnečnicových semien, 1 lyžička ľanových semien, 1 lyžička sezamových semien, celozrnná múka podľa potreby, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Kapustu (bez vody) najemno nasekáme. Zmiešame s uvareným...

Kyslá kapusta so zeleninou

Kyslá kapusta so zeleninou
Suroviny: 500 g kyslej kapusty, 1 plechovka fazule, 2 mrkvy, 1 - 2 paštrnáky, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, olej.   Postup: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú zeleninu, bobkový list, soľ, podusíme asi 10 minút. Pridáme...

Smotanová pôstna kapustnica

Smotanová pôstna kapustnica
Suroviny: kyslá kapusta, sušené huby, zemiaky, sladká smotana, hladká múka, olej.   Postup: Huby namočíme, aby zmäkli. Kapustu nasekáme na jemnejšie a dáme variť so soľou a hubami. Vody dávame len minimum. Osobitne uvaríme očistené a na kocky nakrájané...

Zimná pohánka

Zimná pohánka
Suroviny: 200 ml pohánky, 500 g zemiakov, 3 – 4 hrste kyslej kapusty, 2 hrste sušených húb, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 2 - 3 strúčiky cesnaku.   Postup: Huby namočíme, zmäknuté nasekáme na menšie kúsky. Do hrnca dáme pohánku, zalejeme...

Rusínska pôstna kapustnica

Rusínska pôstna kapustnica
Suroviny: kyslá kapusta, sušené huby, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, olej.   Postup: Huby namočíme, aby napučali. Kapustu nasekáme na jemnejšie. Dáme variť do hrnca spolu s hubami a vodou. Všetko uvaríme domäkka. Medzitým si pripravíme svetlú zápražku...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>