Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Zapekaná kapusta s hubami

Zapekaná kapusta s hubami
Suroviny: 1 šálka ryže, 1 cibuľa, 1 mladá kapusta, olej, soľ, mleté čierne korenie, 2 šálky lesných húb, cesnak, tymián.   Postup: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a tymián. Dusíme pár minút. Pridáme ryžu, prilejeme 1,5...

Šči s hubami

Šči s hubami
Suroviny: 1/2 hlávky kapusty, 1 mrkva, 1 petržlen (paštrnák), 3 - 4 zemiaky, 1 cibuľa, 2 paradajky, 2 hrste nakrájaných lesných húb, 4 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, celé čierne korenie, soľ, chilli korenie, vňať kôpru, petržlenová vňať, vňať mladej cibule, olej, kyslá...

Kurací šalát s kapustou a orechami

Kurací šalát s kapustou a orechami
Suroviny: kuracie mäso, olej, cesnak, sušená mäta, pekinská kapusta, mrkva, cibuľka, bazalka, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, vlašské orechy.   Postup: Kapustu a cibuľu nakrájame, dáme do misy. Pridáme nastrúhanú mrkvu. Osolíme, okoreníme. Mäso nakrájame na rezance. V...

Čínske rezance s uchovcom bazovým

Čínske rezance s uchovcom bazovým
200 g čínskych pšeničných rezancov, 250 g kuracieho mäsa, 2 šálky nakrájanej kapusty (hlávková, pekinská), 1 šálka nakrájanej mrkvy, 1 šálka nakrájaného póru, 1 šálka čerstvého uchovca bazového (čierna huba, judášovo ucho), 1 lyžica sezamového oleja, rastlinný olej, chilli...

Šalát z kyslej kapusty

Šalát z kyslej kapusty
Suroviny: kyslá kapusta, (cibuľa), mrkva, jablko, soľ, cukor.   Postup: Mrkvu a jablko nastrúhame nahrubo. Cibuľu nakrájame (môžeme vynechať). Všetko pridáme ku kyslej kapuste, ktorú predtým nakrájame na jemnejšie. Podľa chuti osolíme a ocukríme. Podávame ako prílohu.

Kapustová s tekvicou a fliačkami

Kapustová s tekvicou a fliačkami
Suroviny: hlávková kapusta, mrkva, maslová tekvica, cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, nové korenie, fliačky.   Postup: Kapustu nakrájame, mrkvu a tekvicu nastrúhame nahrubo. Cibuľu nakrájame najemno a speníme na oleji, pridáme mletú papriku, kapustu, mrkvu,...

Cyperský zeleninový šalát

Cyperský zeleninový šalát
Suroviny: biela hlávková kapusta, paradajky, červená cibuľa, uhorky, čierne olivy, soľ, citrónová šťava, olivový olej, syr Feta, oregano.   Postup: Zeleninu nakrájame, dáme do misy, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou, premiešame. Vložíme nasekané oregano, nakrájané olivy a syr....

Červená kapusta s ovocím

Suroviny: 1 hlávka červenej kapusty, 1 cibuľa, 1 - 2 hrste hrozienok, 1 - 2 hrste sušených brusníc, 1 lyžica hnedého cukru, 1 - 2 lyžice octu, soľ, mleté čierne korenie, olej.   Postup: Hrozienka a brusnice si vopred na chvíľu namočíme. V panvici rozohrejeme olej, pridáme na pásiky...

Meteník - posúch s kyslou kapustou

Meteník - posúch s kyslou kapustou
Suroviny: 300 g polohrubej múky, cca 300 ml vody, 20 g droždia, 250 – 300 g kyslej kapusty, soľ, rasca, slanina, cesnak, olej.   Postup: Kyslú kapustu nakrájame najemno. Droždie necháme napučať vo vlažnej vode so štipkou cukru a múky. Do misy dáme múku, soľ, zvyšnú vodu, kvások,...

Šalát z kyslej kapusty a cvikly

Šalát z kyslej kapusty a cvikly
Suroviny: kyslá kapusta, uvarená cvikla, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, cukor, citrónová šťava, biely jogurt.   Postup: Cviklu nastrúhame nahrubo, kapustu nasekáme na jemnejšie. Cibuľu nakrájame najemno. Všetko dáme do misy. Ochutíme soľou, korením, pretlačeným cesnakom,...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>