Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Ríbezľový veniec

Ríbezľový veniec
Suroviny: 250 g polohrubej múky, 15 g droždia, 2 lyžice kryštálového cukru, 100 ml mlieka, 2 vajcia, 70 ml oleja, štipka soli, 200 g tvarohu, práškový cukor podľa chuti, 1 šálka ríbezlí.   Postup: Z mlieka, droždia, trochy cukru a múky pripravíme kvások. Necháme nakysnúť. Pridáme...

Trojkráľový veniec - Rosca de Reyes

Trojkráľový veniec - Rosca de Reyes
Suroviny:   400 g hladkej múky, 2 vajcia, 3 žĺtky, 125 g masla, 20 g droždia, 75 g cukru, 1 lyžica vanilkovej esencie, 1 lyžica pomarančovej kôry, štipka soli, cca 100 ml vody na kvások, vajce na potretie, kandizované ovocie na ozdobu, hrubý kryštálový cukor na...

Jidáše (judáše)

Jidáše (judáše)
Obradné pečivo, ktoré sa pieklo na Zelený štvrtok a Veľký piatok. Pripravovalo sa z kysnutého cesta a malo podobu stočeného povrazu. Pripomínalo povraz, na ktorý sa obesil Judáš po zrade Ježiša. Pečivo sa podávalo pokvapkané medom. Suroviny: 500 g hladkej alebo polohrubej múky, 120 g masla, 2...

Trojkráľový koláč

Trojkráľový koláč
Suroviny: 500 g polohrubej múky, 80 g masla, 100 g cukru, ½ lyžičky soli, 30 g droždia, 230 ml mlieka, 1 vajce, 50 g hrozienok, 1 celá mandľa, 1 žĺtok, hoblinky mandlí a kryštálový cukor na posypanie.   Postup: Z vlažného mlieka, droždia, lyžice cukru pripravíme kvások. Múku...

Vianočné makové koláčiky

Vianočné makové koláčiky
Suroviny: kysnuté cesto z 500 g polohrubej múky, 1 šálka mletého maku, 1 hrsť sušených nakrájaných datlí, 2 hrste sušených nakrájaných jabĺk, 1 šálka mlieka, citrónová kôra, vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti.   Postup: Cesto vymiesime a necháme vykysnúť. Mak zmiešame s...

Kysnuté makové rezy

Kysnuté makové rezy
Suroviny: Cesto: 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 300 ml mlieka, 150 ml oleja, 1 lyžica masti, 5 lyžíc cukru, 1 kocka droždia, 2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli, 1 vajce;   Plnka: 400 g maku, cukor, cca 200 ml...

Mazanec

Mazanec
Suroviny: 500 g polohrubej múky, 125 g masla, 250 ml mlieka, 30 g droždia, 2 žĺtky, 90 g cukru, štipka soli, 2 lyžice rumu, citrónovová kôra, hrsť mandlí, hrsť hrozienok, 1 žĺtko na potretie.   Postup: Maslo rozpustíme a necháme...

Vtáčiky

Vtáčiky
Suroviny: 500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 50 g masla, 1 kocka droždia (42g), 2 lyžice cukru, 1 vajce, 1 vajce na potretie, sušené drobné ovocie na oči (baza, ríbezle a pod.).   Postup: V časti vlažného mlieka rozmiešame droždie s troškou cukru....

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky
Suroviny: Buchtičky: 500 g polohrubej múky, 3 dl mlieka, 20 g droždia, 60 g cukru, 1 vajce, 100 ml oleja;   Krém: 800 ml mlieka, 1 zlatý klas (vanilkový puding), 1 vanilkový cukor, kryštálový cukor podľa chuti.   Postup: Droždie rozdrobíme v časti teplého mlieka, pridáme...

Rožky so sušeným ovocím

Rožky so sušeným ovocím
Suroviny: Cesto: 550 g polohrubej múky, cca 200 ml mlieka, 200 g masla, 75 g cukru, štipka soli, 42 g droždia, 1 vajce na potretie rožkov;   Plnka: 150 g sušených sliviek, 200 g sušených jabĺk,  3 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžica...
1 | 2 | 3 | 4 >>