Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Rusínske syrníky

Rusínske syrníky
Suroviny: Cesto: 300 g tvarohu, 100 g detskej krupice, 1 vajce, 1 lyžička masla, štipka sódy bicarbony;   Ostatné: strúhanka, práškový cukor, maslo; kyslá smotana, škorica, cukor; kyslá smotana, opražená cibuľka;   Postup: Tvaroh, krupicu,...

Celozrnné čerešňové guľky

Celozrnné čerešňové guľky
Suroviny: 450 g zemiakov, 100 g celozrnnej múky, cca 100 g polohrubej múky, 1 vajce, čerešne, práškový cukor, strúhanka (mak, tvaroh), maslo.   Postup: Zemiaky uvaríme v šupe. Vychladíme, ošúpeme a nastrúhame. Zmiesime s celozrnnou pšeničnou múkou, polohrubou múkou a vajíčkom. Cesto...

Vyprážané tvarohové pagáče

Vyprážané tvarohové pagáče
Suroviny: 500 g tvarohu, 500 g zemiakov, 3 vajcia, 1 pohár hrubej múky, soľ, cukor olej.   Postup: Tvaroh premiešame s prelisovanými zemiakmi, pridáme vajcia, múku, trochu soli a cukru. Dôkladne premiešame. Vyvaľkáme do väčšieho valca a nožom vykrajujeme a...

Lenivé vareníky

Suroviny: 500 g tvarohu, 1 vajce, cca 6 lyžíc múky, maslo, práškový cukor, kyslá smotana.   Postup: Tvaroh, vajíčko a cukor premiešame. Pridáme lyžicu múky a dobre premiešame. Zvyšnú múku vysypeme na dosku. Dáme do nej lyžicou trochu cesta, sformujeme šúľok, obalíme v...

Tvarohové šúľance a guľky s hroznom

Tvarohové šúľance a guľky s hroznom
Suroviny: Cesto: 500 g tvarohu, 1 šálka polohrubej múky (200ml), 1 vajíčko;   Dokončenie: strúhanka alebo mak, práškový cukor, maslo, hrozno (alebo iné ovocie).   Postup: Z tvarohu, múky a vajíčka vypracujeme cesto. Z cesta odoberáme kúsky, roztlačíme na kolieska, vložíme...

Višňové gule

Višňové gule
Suroviny: 800 g zemiakov, 300 g polohrubej múky, 1 vajce, štipka soli, višne ( alebo čerešne, slivky, marhule a pod.), strúhanka, maslo, práškový cukor.   Postup: Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladíme, ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku, vajíčko a štipku...

Jablkové guľky s orechami

Jablkové guľky s orechami
Suroviny: 500 g detskej krupice, 500 - 600 g jabĺk, mleté orechy, práškový cukor, škorica, maslo.   Postup: Do veľkého hrnca si dáme variť vodu. Jablká nastrúhame. Pridáme k nim krupicu a zamiesime tuhšie cesto. Z cesta tvarujeme malé guľky: cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm,...

Zemiakové šúľance so strúhankou (makom)

Zemiakové šúľance so strúhankou (makom)
Suroviny: 500 g zemiakov, cca 240 g hrubej múky, soľ, strúhanka (mletý mak), maslo, práškový cukor.   Postup: Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ošúpeme a postrúhame najemno. Pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme zemiakové cesto, z ktorého ušúľame šúľance....

Jablkové knedličky so strúhankou

Jablkové knedličky so strúhankou
Suroviny: 200 g hrubej múky, 150 g jemného tvarohu (nie mixovaný), 1 vajce, štipka soli, cca 500 g jabĺk, strúhanka, práškový cukor, maslo.   Postup: Strúhanku nasucho opražíme na panvici, zmiešame s práškovým cukrom. Z múky, tvarohu, vajíčka a štipky soli...

Vyprážané zemiakové krokety s lesným ovocím

Suroviny: 650 g zemiakov, 1 vajce, 60 g krupice, 200 g hrubej múky, soľ, 200 g mrazeného lesného ovocia (maliny, černice, jahody, ...), 1 čučoriedkový kompót, 4 lyžice kryštálového cukru, 1 dl červeného vína, mletá škorica, 2 lyžice škrobovej ...