Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Orechovo - čokoládové koláčiky

Orechovo - čokoládové koláčiky
Suroviny: 125 g masla, štipka soli, 1/2 šálky kryštálvého cukru, 1 veľké vajce, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 a štvrť šálky hladkej múky, 1/2 šálky orechov (lieskovce, vlašské orechy), 3 lyžice hnedého cukru, čokoládová poleva.   Postup: Použijeme šálku s objemom 250 ml. Z...

Sablés

Sablés
Suroviny: 140 g masla, 100 g cukru, 130 g hladkej múky, 130 g polohrubej múky, 1 vajce, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 lyžička soli.   Postup: Cukor s maslom vyšľaháme, pridáme vajce. V druhej nádobe zmiešame múky, soľ a prášok do pečiva. Z obidvoch častí zľahka vypracujeme cesto a...

Kakaovo - datľové tortičky

Kakaovo - datľové tortičky
Suroviny:   Cesto: 8 bielkov, 200 g lieskových orechov, 240 g datlí, 370 g práškového cukru, 50 g kakaa.   Mocca krém: 150 g masla, 250 g cukru, 6 lyžíc silnej kávy, 200 ml mlieka, 1 zlatý klas.   Postup: Orechy opražíme a zomelieme alebo nasekáme. Datle nakrájame na...

Mincepies

Mincepies
Suroviny: 225 g masla, 350 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 vajce na potretie, 300 g naloženého ovocia mincemeat, práškový cukor na posypanie.   Postup: Z masla, múky a práškového cukru zamiesime cesto. Necháme ho odstáť v chlade. Rozvaľkáme, vykrojíme kolieska vhodnej...

Maslové medovníčky

Maslové medovníčky
Suroviny: 250 g masla, 150 g medu, 200 g práškového cukru, 600 g hladkej múky T650, 100 ml vody, 2 vajcia, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 2 lyžičky škorice, 1 lyžička drvených klinčekov, 1 lyžička medovníkového korenia, 1 lyžička prášku do pečiva.   Postup: Maslo, med, cukor a vodu...

Jemné celozrnné keksy

Jemné celozrnné keksy
Suroviny: 160 g masla, 90 g hnedého cukru, 3 žĺtky, 1 lyžica citrónovej šťavy, štipka soli, 250 g hladkej celozrnnej múky, 1 bielok, kryštálový cukor.   Postup: Z múky, hnedého cukru, žĺtok, citrónovej šťavy, soli a masla zamiesime cesto. Necháme ho odstáť v chlade. Potom rozvaľkáme,...

Jidáše (judáše)

Jidáše (judáše)
Obradné pečivo, ktoré sa pieklo na Zelený štvrtok a Veľký piatok. Pripravovalo sa z kysnutého cesta a malo podobu stočeného povrazu. Pripomínalo povraz, na ktorý sa obesil Judáš po zrade Ježiša. Pečivo sa podávalo pokvapkané medom. Suroviny: 500 g hladkej alebo polohrubej múky, 120 g masla, 2...

Krehké makové rožky

Krehké makové rožky
Suroviny: 450 g hladkej múky, 200 g kyslej smotany, 250 g masla, štipka soli, 1 hrnček mletého maku, 1 hrnček mlieka, 4 - 5 lyžíc cukru, mletá škorica, mleté klinčeky, práškový cukor na posypanie.   Postup: Z múky, masla, štipky soli a kyslej smotany vymiesime cesto, necháme cez...

Vianočné makové koláčiky

Vianočné makové koláčiky
Suroviny: kysnuté cesto z 500 g polohrubej múky, 1 šálka mletého maku, 1 hrsť sušených nakrájaných datlí, 2 hrste sušených nakrájaných jabĺk, 1 šálka mlieka, citrónová kôra, vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti.   Postup: Cesto vymiesime a necháme vykysnúť. Mak zmiešame s...

Koláčiky z vločiek

Koláčiky z vločiek
Suroviny (hrnček 250 ml): 2 hrnčeky jemných ovsených vločiek, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček kokosu (orechov), 1 hrnček hnedého cukru, 125 g masla, 2 vajcia, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 vanilkový cukor, 100 ml mlieka, 50 - 75 g nastrúhanej...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>