Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Hovädzia polievka s kalerábom

Suroviny: hovädzia kližka s kosťou, cibuľa, cesnak, celé čierne korenie, celé nové korenie, guličky borievok, soľ, kaleráb, mrvenička, petržlenová vňať.   Postup: Mäso dáme variť s cibuľou, cesnakom, novým, čiernym korením, guličkami borievok a soľou domäkka. Mäso vyberieme,...

Čínska ostrokyslá polievka

Čínska ostrokyslá polievka
Suroviny: 300 g mäsa (kačacie, kuracie), 1 hrnček čerstvého uchovca bazového, 1/2 hrnčeka  bambusových výhonkov, 1 - 2 mrkvy, 1 - 2 jarné cibuľky, mäsový vývar (kačací, kurací, hovädzí), 1/2 až 1 hrnček tofu, kúsok ďumbiera, 3 lyžice sójovej omáčky, 2 - 3 lyžice tmavého...

Králičia polievka s fazuľkou

Králičia polievka s fazuľkou
Suroviny: predná časť králika, cibuľa, cesnak, zemiaky, fazuľkové struky, soľ, bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie, borievky, petržlenová vňať, 1 vajce, 4 - 5 lyžíc krupice.   Postup: Kosti z králika dáme variť so soľou, čiernym a novým korením, borievkami, bobkovým...

Kuracia s estragónom

Kuracia s estragónom
Suroviny: 600 g kuracieho mäsa s kosťou, čierne korenie, nové korenie, vetvička petržlenu, vetvička ligurčeka, soľ, borievky, 1 cibuľa, 1 - 2 strúčiky cesnaku, 3 mrkvy, 2 petržleny, ½ zeleru, 1/2 šálky zeleného hrášku, 300 ml smotany na...

Mäsovo - fazuľová (šošovicová, hrachová) polievka

Mäsovo - fazuľová (šošovicová, hrachová) polievka
Suroviny: suchá fazuľa (šošovica, hrach), bravčové alebo hovädzie mäso s kosťou, cibuľa, mrkva, petržlen, zemiaky, soľ, čierne korenie, mletý ďumbier, cesnak, majorán, hladká múka, trochu mlieka.   Postup: Fazuľu deň vopred namočíme. Na druhý deň dáme fazuľu (alebo hrach,...

Kuracia polievka s cuketou

Kuracia polievka s cuketou
Suroviny: kuracie prsia, cibuľa, paradajka, mrkva, cuketa, soľ, mletý aníz, mletý koriander, mleté čierne korenie, olej, petržlenová vňať.   Postup: Na oleji orestujeme cibuľku s mletým anízom a koriandrom. Pridáme na kocky nakrájané mäso, opražíme...

Kelová (kapustová) s mäsom

Kelová (kapustová) s mäsom
Suroviny: 400 g kostí s mäsom (bravčové, hovädzie, králičie), 1 malá kapusta (kel), 1 cibuľa, 3 - 4 zemiaky, 2 mrkvy, 1 petržlen, soľ, čierne korenie, nové korenie, 1 - 2 strúčiky cesnaku, tymian, petržlenová vňať.   Postup: Kosť s mäsom...

Polievka hašé so zeleninou

Polievka hašé so zeleninou
Suroviny: 250 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 paštrnák, 2 - 3 listy kelu, 5 zemiakov, 250 ml sladkej smotany, soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Do studenej vody dáme variť mäso. Osolíme, pridáme cibuľu, cesnak, neskôr očistenú mrkvu,...

Boršč

Boršč
Suroviny: 200 g mäsa (hovädzie a bravčové), 200 g hovädzích alebo bravčových kostí, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 1 cvikla, 1 cibuľa, 1/4 bielej kapusty, 2 lyžice paradajkového pretlaku, soľ, celé nové korenie, bobkový list, celé čierne...

Vývar s mrveničkou

Vývar s mrveničkou
Suroviny: mäsový vývar, mrvenička, varená mrkva, varené mäso, petržlenová vňať.   Postup: Do hrnca dáme vývar (toľko čo hneď zjeme), privedieme k varu, vhodíme mrveničku a uvaríme domäkka. Pridáme nakrájanú mrkvu a mäso, nasekanú petržlenovú vňať. Hneď podávame.
1 | 2 | 3 >>