Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Fazuľové misky so šunkou

Suroviny: fazuľa (cícer, bôb), šunka (klobása), krájané paradajky, bylinky (saturejka, majorán, oregano, petržlenová vňať), cibuľa, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej.   Postup: Fazuľu (cícer, bôb) namočíme. Na druhý deň uvaríme domäkka. Scedíme. Šunku alebo klobásu...

Zeleninová miska s klobásou

Zeleninová miska s klobásou
Suroviny: 1 - 2 cibule, 4 paradajky, 2 mrkvy, 1/2 hlávky kapusty, 4 zemiaky, zmes korenia čubrica, soľ, mleté čierne korenie, olej, 4 klobásky.   Postup: Cibuľu nakrájame na pásiky, kapustu na rezance, mrkvu nastrúhame nahrubo, zemiaky nakrájame na kocky a paradajky na kolieska. Do...

Fazuľka so slaninou a paradajkami

Fazuľka so slaninou a paradajkami
Suroviny: zelená fazuľka, olivový olej, údená slanina, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, mäsité paradajky, bazalka.   Postup: Paradajky môžeme spariť a olúpať. Pokrájame ich na kocky, fazuľku na 3 - 4 cm kúsky, cesnak najemno, slaninu na pásiky. V panvici rozohrejeme olivový olej,...

Krúpy s kyslou kapustou

Krúpy s kyslou kapustou
Suroviny: 150 - 200 g jačmenných krúp, 1 cibuľa, 1 kg kyslej kapusty, 250 g údeného mäsa, 200 g kyslej smotany, soľ, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, rasca.   Postup: Kapustu vyžmýkame, nasekáme. Na oleji speníme cibuľu, pridáme kapustu, chvíľu pražíme. Pridáme lyžicu...

Zelená fazuľka na slanine

Zelená fazuľka na slanine
Suroviny: zelená fazuľka, olej, údená slanina, cesnak, soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Fazuľkové struky očistíme a uvaríme v slanej vode. Scedíme a nakrájame na kúsky. V panvici rozohrejeme trochu oleja, pridáme slaninu a rozšvaríme. Vložíme struky a chvíľu restujeme. Pridáme...

Špenátový koláč

Špenátový koláč
Suroviny: Cesto: 230 g hladkej múky, 150 g masla, 10 g práškového cukru, 1/4 lyžičky soli, 40 - 80 ml ľadovej vody;   Plnka: 2 mladé cibuľky, 2 - 3 hrste špenátu, slanina, 250 g tvarohu, 2 vajcia, cca 100 g bieleho...

Špenátový šalát so slaninou

Špenátový šalát so slaninou
Suroviny: špenátové listy, syr Feta, olivový olej, citrónova šťava, slanina, mladá cibuľka, mleté čierne korenie, slnečnicové semienka.   Postup: Slaninu nakrájame na hranolčeky. Semienka slnečnice nasucho opražíme. Listy špenátu opláchneme a osušíme....

Kuracie (králičie) s tekvicou

Kuracie (králičie) s tekvicou
Suroviny: kuracie prsia (králičí chrbát), oranžová tekvica, údený bôčik, cibuľa, cesnak, olej, soľ, mleté čierne korenie, estragón alebo šalvia.   Postup: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu s cesnakom a bôčikom, pridáme na kocky nakrájané mäso. Opražíme, podlejeme, osolíme a...

Jačmenné krúpy s fazuľou

Jačmenné krúpy s fazuľou
Suroviny: 1 šálka jačmenných krúp, 2 mrkvy, 1 šálka uvarenej fazule, cesnak, cibuľa, údená slanina alebo bôčik, soľ, majorán, olej, petržlenová vňať.   Postup: Krúpy uvaríme v dvojnásobnom množstve vody s trochou oleja alebo masti. Slaninu...

Hrach po maďarsky

Hrach po maďarsky
Suroviny: 200 g lúpaného žltého hrachu, 1 menšia mrkva, 100 g prerastanej slaniny alebo údeného bôčika, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička mletej červenej papriky, rasca, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 250 g zemiakov, olej alebo...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>