Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Ryba v pikantnej omáčke

Ryba v pikantnej omáčke
Suroviny: 400 g rybacích filiet, 1 kokosové mlieko, 1 cibuľa, 2 - 3 strúčiky cesnaku, cca 1/2 lyžičky rímskej rasce, cca 1/2 lyžičky semienok koriandra, čierne korenie, chilli papričky, 2 tobolky kardamónu, 4 - 5 zrniek anízu, soľ, petržlenová alebo koriandrová vňať, malá cuketa, 1...

Rybacia polievka po thajsky

Rybacia polievka po thajsky
Suroviny: rybacie filé, kokosové mlieko, galangal (ďumbier), rybacia omáčka, citrónová tráva, listy koriandra, chilli papričky, limetka, pór, červená paprika, (cesnak).   Postup: Na oleji orestujeme nakrájaný pór, chilli papričky, červenú papriku, galangal alebo ďumbier, citrónovú...

Restované rybacie kúsky

Restované rybacie kúsky
Suroviny: rybacie mäso (losos, tilapia), olivový olej, citrónová šťava, cesnak, mletá paprika, kurkuma, mleté čierne korenie, soľ, bylinky podľa chuti.   Postup: Rybu rozmrazíme, dôkladne osušíme. Pokrájame na kocky, premiešame s olejom, nasekaným cesnakom a citrónovou šťavou....

Thajské červené karí s rybou

Thajské červené karí s rybou
Suroviny: 400 g rýb, 1 cibuľa, 3 mladé cibuľky, 3 strúčiky cesnaku, 300 g fazuľkových strukov, 1 - 2 červené papriky, 1/2 šálky krájaných paradajok, 2 lyžice strúhaného ďumbiera, 2 lyžice thajskej červenej karí pasty, 2 lyžice limetkovej šťavy, 400 ml kokosového mlieka, citrónová...

Jarný tuniak

Jarný tuniak
Suroviny: plechovka tuniaka v oleji, citrónová šťava, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, reďkvičky, mladá cibuľka, petržlenová vňať.   Postup: Reďkvičky a cibuľku nakrájame na kolieska. Dáme do misy. Pridáme tuniaka aj s olejom. Pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....

Opekaná ryba s paprikovou omáčkou

Opekaná ryba s paprikovou omáčkou
Suroviny: 4 rybacie filety, maslo, olej, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, hladká múka, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, 200 g šľahačkovej smotany, 1 malá cibuľa.   Postup: Ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme, necháme odstáť. Zaprášime múkou a opečieme z...

Zapekané tuniakové cestoviny

Zapekané tuniakové cestoviny
Suroviny: 200 g cestovín, soľ, mleté farebné korenie, 1 veľká plechovka tuniaka, ½ šálky kukurice, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, petržlenová vňať, 2 vajcia, 200 g bieleho jogurtu, 2 – 3 lyžice strúhanky, 4 lyžice strúhaného syra, 30 - 40 g...

Ryba s cesnakovým maslom

Ryba s cesnakovým maslom
Suroviny: 4 porcie ryby, 60 g masla, petržlenová vňať, cesnak, soľ, citrónová šťava, mleté biele korenie.   Postup: Maslo vymiešame s pretlačeným cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Necháme stuhnúť. Porcie ryby osolíme a okoreníme, pokvapkáme...

Arabský chlieb s tuniakom

Arabský chlieb s tuniakom
Suroviny: 4 arabské chleby, 300 g tuniaka v oleji, 4 zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, 2 mladé cibuľky, 1 strúčik cesnaku, 1/2 šálky kukurice, tvrdý syr.   Postup: Zemiaky očistíme a uvaríme, zlejeme a roztlačíme. Ochutíme najemno nakrájaným cesnakom a cibuľkou (môžeme trochu...

Rybacia polievka so zeleninou

Rybacia polievka so zeleninou
Suroviny: rybie filety (odrezky z rýb), mrvka, zeler, petržlen alebo paštrnák, zemiaky, cibuľa, zelený hrášok, olej, soľ, čierne korenie, nové korenie, petržlenová vňať, hladká múka, maslo.   Postup: Ryby uvaríme so soľou,...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>