Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Králik s tahini pastou

Králik s tahini pastou
Suroviny: králik, soľ, mleté čierne korenie, cibuľa, olivový olej, citrónová šťava, tahini pasta, cesnak.    Postup: Králika naporcujeme. Zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, pastu tahini. Zmesou natrieme porcie králika a necháme postáť pár hodín v chlade. Dáme do pekáča,...

Králik v cesnakovo - tymianovej omáčke

Králik v cesnakovo - tymianovej omáčke
Suroviny: 1 králik, 2 cibule, hlavička cesnaku, tymian, 200 ml červeného vína, soľ, mleté čierne korenie, olej.   Postup: Na rozohriatom oleji rýchlo opečieme kúsky králika zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo. Vyberieme. Na výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, prilejeme...

Špagety s králičím mäsom

Špagety s králičím mäsom
Suroviny: 400 g špagiet, 350 g králičieho mäsa, 500 g krájaných paradajok, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, bazalka, soľ, mleté čierne korenie, zelené olivy, tvrdý syr.   Postup: Králičie mäso zomelieme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme králičie mäso, orestujeme,...

Králičí chrbát s hubami

Králičí chrbát s hubami
Suroviny: 2 králičie chrbty, 1 cibuľa, 3 - 4 strúčiky cesnaku, 2 šálky nakrájaných lesných húb, kúsok údenej slaniny, olej, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, bobkový list, borievky.   Postup: Králičie chrbty opečieme z oboch strán na oleji, aby sa mäso zatiahlo. Preložíme...

Zapekaná zelenina s králičím mäsom

Zapekaná zelenina s králičím mäsom
Suroviny: vykostené králičie mäso, kuskus, soľ, mleté čierne korenie, bylinky, vajíčko, cibuľa, cesnak, paradajky, papriky, strúhanka.   Postup: Papriky očistíme na prekrojíme na polovice. Veľké paradajky vydlabeme. Králičie mäso s cibuľou a cesnakom zomelieme. Pridáme nakrájanú...

Letný králik

Letný králik
Suroviny: králik, cibuľa, paprika, paradajky, cesnak, zelená fazuľka, olej, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list šalvia, petržlenová vňať.   Postup: Králika nakrájame na porcie. Opražíme z oboch strán na oleji, aby sa zatiahol. Vyberieme. Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a...

Kuskus s králičím mäsom

Kuskus s králičím mäsom
Suroviny: 1 vykostený králičí chrbát, 1 veľká šálka kuskusu, soľ, chilli korenie, hrsť hrozienok, 3 - 4 cibule, 2 lyžičky rímskej rasce, olej.   Postup: Na oleji orestujeme podrvenú rímsku rascu a na pásiky nakrájanú cibuľu (jednu cibuľu si odložíme na neskôr). Pridáme na rezance...

Pečeň po trnavsky

Pečeň po trnavsky
Suroviny: králičia pečeň, cibuľa, masť, hladká múka, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Pečeň nakrájame na kúsky. Cibuľu najemno. Na masti orestujeme cibuľu, pridáme pečeň a restujeme domäkka. Zaprášime mletou paprikou, hladkou múkou a orestujeme. Postupne...

Králik v šalviovej omáčke

Králik v šalviovej omáčke
Suroviny: 4 králičie stehná, 1 - 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, olej, 250 ml šľahačkovej smotany, šalvia, soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Stehná osolíme a okoreníme. Sprudka opečieme na oleji z oboch strán. Dáme do pekáča, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a upečieme pri teplote...

Králik zapečený s fazuľou a krúpami

Králik zapečený s fazuľou a krúpami
Suroviny: cca 600 g králičieho mäsa (nožky, chrbát), 2 šálky fazule, 1 šálka jačmenných krúp, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička mletého ďumbiera, 1 lyžica mletej papriky, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku.   Postup: Fazuľu deň vopred namočíme. Na druhý deň uvaríme obvyklým...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>