Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Baklažánová kaša s duseným mäsom

Baklažánová kaša s duseným mäsom
Suroviny: Dusené mäso: 500 g mäsa (jahňacie, bravčové, hovädzie), 1 cibuľa, 2 papriky, 4 paradajky, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice paprikovej pasty, olivový olej, petržlenová vňať, chilli, soľ, mleté čierne korenie;   Baklažánová kaša: 2 - 3 baklažány, 3 lyžice masla, 2 - 3...

Chudobné pastitsio

Chudobné pastitsio
Suroviny: 350 g špagiet (makarónov), 500 g mletého hovädzieho (baranieho) mäsa, 1 cibuľa, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 1/2 šálky krájaných paradajok, muškátový oriešok, oregano, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, 150 - 200 ml bieleho jogurtu, 2...

Jahňací nákyp so zeleninou

Suroviny: 500 g mletého jahňacieho mäsa, 1 balíček syra Feta v oleji, 1 baklažán, 1 cuketa, 2 mrkvy, 2 zemiaky, 2 cibule, 2 paradajky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 20 g masla, 3 vajíčka, 30 g...

Keftedes – grécke fašírky

Keftedes – grécke fašírky
Suroviny: mleté mäso (hovädzie, jahňacie), cibuľa, cesnak, mäta, petržlenová vňať, soľ, korenie, plátky chleba, mlieko, vajce, hladká múka na obalenie, olej na vyprážanie.   Postup: Grécke fašírky robíme podobne ako tie naše. Chlieb namočíme v...

Fazuľová polievka s mäsom

Suroviny: 150 g suchej fazule, 400 g baraniny (bravčoviny), soľ, 100 g póru, mletá červená paprika, 1/2 lyžičky kari korenia, 100 ml smotany, ocot.   Postup: Fazuľu cez noc namočíme. Na druhý deň zlejeme a dáme variť do novej vody. Varíme do polomäkka....

Grécke pastitsio

Suroviny: 700 g mletého baranieho mäsa (hovädzieho), 400 g hrubších makarónov, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mleté klinčeky, 1 plechovka lúpaných rajčín (čerstvé 4 - 5 paradajky), 100 g paradajkového pretlaku, zeleninový vývar, olej, 4 lyžice masla, 4...

Azerbajdžanský hrachový hrniec

Azerbajdžanský hrachový hrniec
Suroviny: 300 g mäsa (baranina, bravčové), 300 g suchého lúpaného hrachu, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 4 zemiaky, 1 mrkva, hrsť sušených sliviek, 2 lyžice paradajkového pretlaku, šafrán, soľ, sušený mletý ďumbier, maslo.   Postup: Mäso...

Rozbaš

Suroviny: 200 g jahňacieho (baranieho) mäsa, 5 zemiakov, 2 cibule, 100 g paradajok, 100 g fazuľkových luskov (alebo zeleného hrášku), 100 g baklažánu, 1 lyžica paradajkového pretlaku, soľ, celé zelené korenie, kôpor, petržlenová vňať, ...

Pastiersky koláč (Shepherd´s pie)

Pastiersky koláč  (Shepherd´s pie)
Suroviny: 800 g mletého hovädzieho mäsa (jahňaciny, baraniny), 2 mrkvy, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, sušený rozmarín, sušené oregano, sušený tymián, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 2 paradajky, 1 malá plechovka hrášku (1/2 šálky...

Baranina so sušenými slivkami

Suroviny: 600 g baranieho stehna bez kosti, olej, 1 cibuľa, mletá škorica, šafran, soľ, 150 g sušených sliviek, hladká múka.   Postup: Mäso nakrájame na hrubšie rezance, osolíme a opečieme na oleji, aby sa zatiahlo. Vyberieme. Vo výpeku speníme cibuľu, pridáme...
1 | 2 >>