Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Pečená kačka

Pečená kačka
Suroviny: kačica, soľ, rasca.   Postup: Kačicu opláchneme. Dôkladne nasolíme zvnútra i zvonka. Posypeme rascou. Vložíme do pekáča prsiami dole. Dáme na noc odstáť do chladničky. Do dutiny kačky môžeme vložiť očistenú cibuľu a jablko. Kačku zakryjeme a pečieme pri teplote 140 - 150 stupňov...

Kačica na hruškách

Suroviny: 1 kačica, 6 hrušiek, 6 malých cibuliek, šťava z 1 citróna, 2 lyžice vínneho octu, soľ, olej, mleté čierne korenie.   Postup: Cibuľky ošúpeme a rozkrojíme na polovice. Kačicu opečieme z oboch strán v oleji. Pridáme cibuľky, ocot, osolíme a...

Plnená hus s jablkami a orechmi

Suroviny: 1 hus, soľ, cca 250 ml červeného vína zriedeného jablkovou šťavou, hydinový vývar, 1 lyžica škrobu, mleté čierne korenie;   Plnka: 750 g jabĺk, 3 lyžice bieleho vína alebo jablkovej šťavy, 100 g vlašských...

Kačica dusená v kyslej kapuste

Suroviny: 1 kačica, soľ, rasca, 1 cibuľa, 50 g masti, vývar z kostí, 500 g kyslej kapusty, 1 jablko, cukor, 2,5 dl bieleho vína, 80 g údenej slaniny.   Postup: Kačicu nakrájame na porcie, osolíme a posypeme rascou. Pokrájanú cibuľu speníme...

Husacie ragú v tymianovej omáčke

Suroviny: 600 g vykosteného husacieho mäsa, 1 cibuľa, 2 lyžice prepusteného masla (oleja), 2 lyžice hladkej múky, 400 ml mäsového vývaru, 100 ml červeného vína, soľ, mleté čierne korenie, 2 rozdrvené bobule jalovca, 1 lyžička sušeného tymiánu, 1 pohár...

Pečená hus s citrónom

Suroviny: 4 porcie husi, 4 lyžice kyslej smotany, 5 guličiek čierneho korenia,  1 bobkový list, olej, 1 cibuľa, 1/2 citróna, soľ.   Postup: Cibuľu nakrájanú na plátky speníme na oleji, zalejeme asi 1 dl vody, osolíme, okoreníme, pridáme kolieska...