Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Hovädzie kelové závitky

Hovädzie kelové závitky
Suroviny: 600 g mletého hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 2 - 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká a štipľavá paprika, muškátový oriešok, rozmarín, tymián, oregano, štipka škorice, petržlenová vňať, kelové listy.   Postup: Kelové listy povaríme 2 - 3 minúty vo...

Mäsovo - kalerábový nákyp

Mäsovo - kalerábový nákyp
Suroviny: 500 g mletého hovädzieho mäsa, 2 - 3 kaleráby, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá paprika, 3 lyžice otrúb, 3 menšie vajcia, 3 lyžice bieleho jogurtu.   Postup: Kaleráby očistíme, nakrájame...

Hovädzia polievka s kalerábom

Suroviny: hovädzia kližka s kosťou, cibuľa, cesnak, celé čierne korenie, celé nové korenie, guličky borievok, soľ, kaleráb, mrvenička, petržlenová vňať.   Postup: Mäso dáme variť s cibuľou, cesnakom, novým, čiernym korením, guličkami borievok a soľou domäkka. Mäso vyberieme,...

Smrčkovce s mletým mäsom a vodnicou

Smrčkovce s mletým mäsom a vodnicou
Suroviny: smrčkovce české, 500 g mletého mäsa, 3 lyžice ovsených otrúb, cca 80 ml mlieka, 2 vodnice, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, tymián.   Postup: Z húb odstránime hlúbiky. Hlavičky húb umyjeme a povaríme pár minút. Scedíme. Mleté mäso...

Teľacie s kelom

Teľacie s kelom
Suroviny: teľacie mäso, cibuľa, cesnak, olej, drvená rasca, mletá paprika, soľ, mleté čierne korenie, kel ružičkový, majorán.    Postup: Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané teľacie mäso, orestujeme. Zaprášime rascou, mletou paprikou, osolíme, okoreníme. Podľa potreby...

Lasagne s tekvicou

Lasagne s tekvicou
Suroviny: cestoviny lasagne, mleté mäso (bravčové, hovädzie), olej, cibuľa, cesnak, maslová tekvica, krájané paradajky, soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, šalvia, citrónová šťava, biely jogurt, vajce, detská krupica, tvrdý syr.   Postup: Na oleji orestujeme...

Baklažánovo - mäsový nákyp

Baklažánovo - mäsový nákyp
Suroviny: 500 g mletého mäsa, 1 - 2 baklažány, 2 mäsité paradajky, 1 - 2 mrkvy, 5 zemiakov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, petržlenová vňať, oregano. olej, 1/2 šálky strúhaného syra, 3 vajíčka, 2 lyžice krupice, cca 50 ml...

Baklažánová kaša s duseným mäsom

Baklažánová kaša s duseným mäsom
Suroviny: Dusené mäso: 500 g mäsa (jahňacie, bravčové, hovädzie), 1 cibuľa, 2 papriky, 4 paradajky, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice paprikovej pasty, olivový olej, petržlenová vňať, chilli, soľ, mleté čierne korenie;   Baklažánová kaša: 2 - 3 baklažány, 3 lyžice masla, 2 - 3...

Dusená mrkva s mäsom

Suroviny: 800 g mrkvy, 80 g slaniny, 500 g mletého mäsa, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, štipka cukru, citrónová šťava, 1 malý pór.   Postup: Mrkvu nakrájame na kolieska. Slaninu na kocky. Cibuľu najemno. Slaninu orestujeme na panvici spolu s cibuľou,...

Guľky v kôprovej omáčke - Pulpeciki w sosie koperkowym

Guľky v kôprovej omáčke - Pulpeciki w sosie koperkowym
Suroviny: 500 g teľacieho mäsa, 1 vajce, 1 pečivo (žemľa, rožok), 1 malá cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, zemiakový škrob, mäsový vývar, 200 g smotany, čerstvý kôpor.   Postup: Mäso zomelieme spolu s cibuľou. Môžeme použiť aj bravčové či hovädzie. Osolíme, okoreníme, pridáme 1...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>