Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Bravčová panenka v hruškovej omáčke

Bravčová panenka v hruškovej omáčke
Suroviny: bravčová panenka, 4 hrušky, olej, soľ, mleté čierne korenie, cukor hnedý alebo med, 1 cibuľa, tymian, 1 šľahačková smotana.   Postup: Bravčovú panenku odblaníme. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. V panvici zohrejeme olej. Panenku na ňom zo všetkcých strán opekáme asi 2 - 3...

Karé so zelenou fazuľkou

Karé so zelenou fazuľkou
Suroviny: 800 g bravčového karé bez kosti, 400 g fazuľkových strukov, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, tuková blana.   Postup: Karé narežeme a vyklepeme tak, aby sme dostali jeden veľký plát mäsa. Fazuľkové struky očistíme a povaríme pár minút v osolenej vode. Scedíme. Mäso...

Bravčová panenka v kaparovej omáčke

Bravčová panenka v kaparovej omáčke
Suroviny: bravčová panenka, soľ, mleté čierne korenie, 1 sklo nakladaných kaparov, 40 g masla, 50 g hladkej múky, 250 ml šľahačkovej smotany, citrónová šťava, olej.   Postup: Bravčovú panenku odblaníme. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. V panvici zohrejeme olej. Panenku na ňom zo...

Bravčová roláda s paprikou

Bravčová roláda s paprikou
Suroviny: bravčové karé bez kosti, tuková blana (čipka), papriková pasta, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, cibuľa, cesnak, olej.   Postup: Karé rozkrojíme na plát. Osolíme a okoreníme, natrieme paprikovou pastou, hrubo posypeme petržlenovou vňaťou....

Mäsovo - kalerábový nákyp

Mäsovo - kalerábový nákyp
Suroviny: 500 g mletého hovädzieho mäsa, 2 - 3 kaleráby, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá paprika, 3 lyžice otrúb, 3 menšie vajcia, 3 lyžice bieleho jogurtu.   Postup: Kaleráby očistíme, nakrájame...

Smrčkovce s mletým mäsom a vodnicou

Smrčkovce s mletým mäsom a vodnicou
Suroviny: smrčkovce české, 500 g mletého mäsa, 3 lyžice ovsených otrúb, cca 80 ml mlieka, 2 vodnice, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, tymián.   Postup: Z húb odstránime hlúbiky. Hlavičky húb umyjeme a povaríme pár minút. Scedíme. Mleté mäso...

Lasagne s tekvicou

Lasagne s tekvicou
Suroviny: cestoviny lasagne, mleté mäso (bravčové, hovädzie), olej, cibuľa, cesnak, maslová tekvica, krájané paradajky, soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, šalvia, citrónová šťava, biely jogurt, vajce, detská krupica, tvrdý syr.   Postup: Na oleji orestujeme...

Pečené karé s mrkvou

Pečené karé s mrkvou
Suroviny: bravčové karé, mrkva, repkový olej, cesnak, feniklové semienka, rozmarín, cibuľa, soľ.   Postup: Karé vcelku navrchu nakrojíme do mriežky hlbokej asi 1,5 cm. Feniklové semienka a sušený rozmarín rozdrvíme v mažiari, pridáme pretlačený cesnak, olej a zmesou dobre ponatierame...

Baklažánovo - mäsový nákyp

Baklažánovo - mäsový nákyp
Suroviny: 500 g mletého mäsa, 1 - 2 baklažány, 2 mäsité paradajky, 1 - 2 mrkvy, 5 zemiakov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, petržlenová vňať, oregano. olej, 1/2 šálky strúhaného syra, 3 vajíčka, 2 lyžice krupice, cca 50 ml...

Baklažánová kaša s duseným mäsom

Baklažánová kaša s duseným mäsom
Suroviny: Dusené mäso: 500 g mäsa (jahňacie, bravčové, hovädzie), 1 cibuľa, 2 papriky, 4 paradajky, 2 - 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice paprikovej pasty, olivový olej, petržlenová vňať, chilli, soľ, mleté čierne korenie;   Baklažánová kaša: 2 - 3 baklažány, 3 lyžice masla, 2 - 3...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>