Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Barania roláda s mrkvou a šípkovou omáčkou

Barania roláda s mrkvou a šípkovou omáčkou
Suroviny: 1,5 kg baraniny (jahňaciny) bez kosti, 2 mrkvy, kúsok zeleru, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, čierne korenie, 2 - 3 guličky nového korenia, 2 - 3 guličky borievok (jalovca), 2 bobkové listy, tymián, 2 - 3 lyžice šípkového džemu, citrónová...

Barania paštéta s orechami

Barania paštéta s orechami
400 g baranej pečene, 2 lyžice oleja (masti), 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, mleté nového korenia, sušený rozdrvený tymián, mleté čierne korenie, štamperlík brandy, 70 g masla, 50 ml šľahačkovej smotany, 3 žĺtky, soľ, hrsť vlašských orechov.   Postup: Na oleji...

Baranie guľky

Baranie guľky
Suroviny: 500 g mletého baranieho mäsa, nové korenie, čierne korenie, mletá škorica, soľ, 2 - 3 cibule, 4 strúčiky cesnaku, olivový olej, 4 lyžice paradajkového pretlaku, šťava z malého citróna, hladká múka, kúsok masla, hrsť vlašských orechov alebo mandlí, petržlenová...

Baranina s kelom

Baranina s kelom
Suroviny: 500 g baranieho mäsa, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, 400 g ružičkového kelu, soľ, mleté čierne korenie, tymián, olej, hladká múka.   Postup: Mäso očistíme od tuku, nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na oleji, pridáme mäso, orestujeme, osolíme,...

Bravčová panenka v hruškovej omáčke

Bravčová panenka v hruškovej omáčke
Suroviny: bravčová panenka, 4 hrušky, olej, soľ, mleté čierne korenie, cukor hnedý alebo med, 1 cibuľa, tymian, 1 šľahačková smotana.   Postup: Bravčovú panenku odblaníme. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. V panvici zohrejeme olej. Panenku na ňom zo všetkcých strán opekáme asi 2 - 3...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>