Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Nakladaný syr

Nakladaný syr
Suroviny: syr s bielou plesňou (napr. Encián), červená cibuľa, zelené olivy, červená paprika, feferónky, soľ, olivový olej.   Postup: Suroviny nakrájame. Vložíme do skla. Plátky syra prekladáme kúskami cibule, papriky, feferóniek a olivami. Osolíme. Zalejeme olivovým olejom. Môžeme...

Korenie piatich vôni

Suroviny: 6 ks badiánu, 1 lyžica sečuánskeho korenia, 1 lyžica feniklových semien, 2 lyžičky klinčekov, 2 lyžičky mletej škorice.   Postup: Semiačka badiánu vyberieme z obalov, zo sečuánskeho korenia (fagara) vyberieme horké čierne semiačko. Potom koreniny zomelieme spolu s feniklom a...

Mexické korenie

Mexické korenie
Suroviny: ½ lyžičky mletých klinčekov, ½ lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžička sušeného drveného oregana, 1 lyžička mletej škorice, 1 lyžička mletej rímskej rasce, ½ lyžičky mletého chilli korenia.   Postup: Suroviny odmeriame pomocou lyžičky. Klinčeky,...

Garam masala - indická zmes korenia

Garam masala - indická zmes korenia
Suroviny: 1 lyžička koriandrových semien, 2 lyžičky rímskej rasce, 4 lyžičky čierneho korenia, 3 lyžičky zeleného kardamonu, 4 lyžičky škorice, 2 lyžičky klinčekov, 2 bobkové listy, 1 badián, 1/3 lyžičky feniklu.   Postup: Semienka koriandra,...

Baharát (bharát) - arabská zmes korenia

Baharát (bharát) - arabská zmes korenia
Suroviny: 4 diely celého čierneho korenia, 2 diely nového korenia (4 diely bieleho korenia), 3 diely celého koriandru, 2 diely škorice, 2 diely rímskej rasce, 2 diely klinčekov, 2 diely muškátového orieška, (1 diel kardamonu), (4 diely sladkej...

Cuketovo - paprikový šalát

Cuketovo - paprikový šalát
Suroviny: 1 kg cukety, 2 cibule, 1 - 2 červené papriky, 80 g soli, 330 g cukru, 200 ml octu, 1 lyžička chilli papričiek, 2 lyžičky mletých horčicových semien, 2 lyžičky kurkumy.   Postup: Cuketu, cibuľu, papriku a chilli papriku nakrájame na drobno...

Kandizované čerešne

Kandizované čerešne
Suroviny: 1 kg čerešní, 1 kg kryštálového cukru, 1,5 l vody.   Postup: Čerešne umyjeme a odkôstkujeme. Vodu necháme zovrieť, pridáme čerešne a 1 - 2 minúty povaríme. Čerešne vyberieme. Kandizovať začíname horúce ovocie. Do vody dáme cukor a prevaríme. Vložíme dnu čerešne a...

Mätový sirup

Mätový sirup
Suroviny: 1 šálka mätových lístkov, 2 šálky cukru, 1 šálka vody.   Postup: Opláchnuté lístky mäty, vodu a cukor povaríme cca 5 minút. Sirup necháme vychladnúť, scedíme a prelejeme do fľaše. Pijeme s vodou a citrónovou šťavou. Sirup je dobrý aj do miešaných nápojov, do čaju alebo...

Cuketové čatní

Cuketové čatní
Suroviny: 1 kg cukety, 500 g paradajok, 250 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 60 g hrozienok, 1 lyžica soli, 2 lyžičky sušeného mletého ďumbiera, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 1 lyžička mletého nového korenia, 3 lyžice cukru, 100 ml octu.   Postup: Zeleninu umyjeme, ošúpeme,...

Hruškový džem

Hruškový džem
Suroviny: 1 kg očistených a nakrájaných hrušiek, 400 - 500 g kryštálového cukru, kyselina citrónová, gelfix 2:1.   Postup: Hrušky dáme do hrnca, trošku podlejeme a rozvaríme. Môžeme rozmixovať na jemnejšie. Pridáme podľa návodu gelfix, cukor a varíme 10 minút. Pridáme kyselinu citrónovú...
1 | 2 >>