Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Šalát z rukoly a fety

Šalát z rukoly a fety
Suroviny: rukola, feta, paradajky, strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, citrónová šťava.   Postup: Olivový olej, citrónovú šťavu, pretlačený malý strúčik cesnaku, soľ a korenie premiešame. Fetu a paradajky nakrájame. Dáme do misy, pridáme opláchnutú rukolu,...

Polníček s kuracím mäsom

Polníček s kuracím mäsom
Suroviny: polníček (valeriánka poľná), reďkovka, mladá cibuľka, citrónová šťava, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, dijonská horčica; kuracie mäso, sójová omáčka, mletý koriander, cesnak, krájané paradajky.   Postup: Polníček opláchneme, pridáme nakrájanú mladú cibuľku a...

Kurací šalát s kapustou a orechami

Kurací šalát s kapustou a orechami
Suroviny: kuracie mäso, olej, cesnak, sušená mäta, pekinská kapusta, mrkva, cibuľka, bazalka, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, vlašské orechy.   Postup: Kapustu a cibuľu nakrájame, dáme do misy. Pridáme nastrúhanú mrkvu. Osolíme, okoreníme. Mäso nakrájame na rezance. V...

Karfiolový šalát

Karfiolový šalát
Suroviny: 1 karfiol, 4 zemiaky, 1 pohár sterilizovaného hrášku s mrkvou, 1 cibuľa, 4 - 5 nakladaných uhoriek, 500 g bieleho jogurtu, 1 lyžica horčice, soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Jogurt dáme do hustého sita (ako na cedenie vývaru), vložíme do nádoby a necháme pár hodín...

Šalát z kyslej kapusty

Šalát z kyslej kapusty
Suroviny: kyslá kapusta, (cibuľa), mrkva, jablko, soľ, cukor.   Postup: Mrkvu a jablko nastrúhame nahrubo. Cibuľu nakrájame (môžeme vynechať). Všetko pridáme ku kyslej kapuste, ktorú predtým nakrájame na jemnejšie. Podľa chuti osolíme a ocukríme. Podávame ako prílohu.

Cyperský zeleninový šalát

Cyperský zeleninový šalát
Suroviny: biela hlávková kapusta, paradajky, červená cibuľa, uhorky, čierne olivy, soľ, citrónová šťava, olivový olej, syr Feta, oregano.   Postup: Zeleninu nakrájame, dáme do misy, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou, premiešame. Vložíme nasekané oregano, nakrájané olivy a syr....

Fazuľový šalát s paradajkou

Fazuľový šalát s paradajkou
Suroviny: uvarená fazuľa, cibuľa, olivový olej, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, paradajky, petržlenová vňať, čierne olivy, uvarené vajce.   Postup: Cibuľu nakrájame najemno. Pridáme k fazuli. Z oleja, citrónovej šťavy, soli, čierneho korenia a nasekanej vňate pripravíme...

Jarný tuniak

Jarný tuniak
Suroviny: plechovka tuniaka v oleji, citrónová šťava, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, reďkvičky, mladá cibuľka, petržlenová vňať.   Postup: Reďkvičky a cibuľku nakrájame na kolieska. Dáme do misy. Pridáme tuniaka aj s olejom. Pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....

Cviklový šalát s kôprom

Cviklový šalát s kôprom
Suroviny: 2 menšie cvikly, 2 strúčiky cesnaku, soľ, olivový olej, med, šťava a kôra z malého pomaranča, citrónová šťava (ocot), čerstvý kôpor, kozí syr (príp. balkánsky syr), slnečnicové (tekvicové) semienka, vlašské orechy.   Postup: Cviklu uvaríme v šupe, vychladíme, ošúpeme,...

Jarný chalupársky syr

Jarný chalupársky syr
Suroviny: syr Cottage cheese, reďkvička, medvedí cesnak, (jarná cibuľka), soľ, citrónová šťava.   Postup: Syr zmiešame s nakrájanou reďkvičko, nasekaným medvedím cesnakom (príp. s jarnou cibuľkou). Podľa chuti osolíme a ochutíme citrónovou šťavou. Podávame s chlebom alebo s pečivom.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>