Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Králičia paštéta

Králičia paštéta
Suroviny: 600 g králičích pečienok, 2 lyžice oleja (masti), 2 bobkové listy, 2 guličky nového korenia, 2 – 3 klinčeky, štamperlík brandy, 70 g masla, 50 ml – 70 ml šľahačkovej smotany, 1 vajce, 2 žĺtky, soľ, mleté čierne korenie, mletá škorica, hrsť pistácií.   Postup: V hrnci...

Fazuľka s paprikou v jogurte

Fazuľka s paprikou v jogurte
Suroviny: zelená fazuľka, paprika (zelená, oranžová, červená), cibuľa, olivový olej, soľ, biely jogurt, cesnak.   Postup: Biely jogurt vymiešame s pretlačeným cesnakom. Cibuľu nakrájame najemno. Papriku na pásiky. Fazuľku na kúsky. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme fazuľku a...

Restovaný baklažán

Restovaný baklažán
Suroviny: baklažán, olivový olej, soľ.   Postup: Baklažán umyjeme, nakrájame na cca 6 - 7 mm široké polkolieska či štvrťkolieska. Do panvice dáme asi 3 lyžice oleja, dáme zohriať. Na rozpálený pokladieme vejárovito kúsky baklažánu tak, aby každý kúsok bol aspoň zčasti na panvici. Osolíme,...

Cuketa v jogurte - Тиквички с кисело мляко

Cuketa v jogurte - Тиквички с кисело мляко
Suroviny: 3 - 5 malých cukiet, 500 g jogurtu, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, citrónová šťava, čerstvý kôpor, soľ.   Postup: Cukety nakrájame na kolieska, osolíme, necháme vypotiť, osušíme. Môžeme zaprášiť múkou. Opečieme na panvici potretej olejom z oboch strán. Dáme do misy,...

Bryndzové guľky

Bryndzové guľky
Suroviny: 120 g bryndze, 120 g tvarohu, farebná čerstvá paprika, petržlenová vňať.   Postup: Petržlenovú vňať nasekáme a papriku nakrájame na drobné kúsky. Zmiešame bryndzu s tvarohom, primiešame vňať a papriku. Podľa chuti okoreníme čiernym mletým korením. Zmes...

Anízové vajcia

Suroviny: 5 vajec, 2 lyžice sójovej omáčky, 10 g anízu, 1 badián, soľ, nakladaná zelenina (uhorka, kapia). petržlenová vňať, žerucha, pažítka.   Postup: Vajíčka dôkladne umyjeme. Dáme do vody a povaríme 5 minút. Vyberieme a ochladíme studenou vodou....

Šunková rolka

Šunková rolka
Suroviny: 9 plátkov šunky, 6 plátkov syra, 100 g masla, 6 trojuholníčkov syra, 3 vajcia, olivy, zaváraná kapia.   Postup: Vajcia uvaríme natvrdo. Maslo dobre rozmiešame so syrom a žĺtkami. Olivy a bielka nakrájame na plátky. Šunku rozložíme na alobal do štvorca 3x3, tak aby sa...

Cibuľový šalát s tuniakom

Suroviny: 100 g tuniaka, 4 cibule, 1 zväzok reďkvičky, 5 lyžíc oleja, 4 lyžice citrónovej šťavy, soľ.   Postup: Reďkvičky a cibuľu nakrájame na tenké kolieska. Tuniaka na kocky. Zľahka premiešame. Dáme na 4 tanieriky a prelejeme citrónovou šťavou pretrepanou so soľou...

Artičoky plnené šunkou

Suroviny: 4 artičoky, 100 g šunky, 1 uvarené vajce, 50 g majonézy, citrónová šťava, soľ.   Postup: Artičoky očistíme, rezné plochy potrieme šťavou, vložíme do vriacej vody a uvaríme domäkka. potom vyberieme. Po vychladnutí odstránime stredné lupienky a kvetné...

Minútková čakanka

Minútková čakanka
Suroviny: 1 červená čakanka, 50 g údenej slaniny, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, tymián, štipka cukru.   Postup: Čakanku zospodku zrežeme, hlúbik opatrne vykrojíme. Nakrájame ju priečne na širšie pruhy. Slaninu nakrájame na hrubšie hranolčeky. Cesnak na...
1 | 2 >>