Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Jačmenné krúpy s brokolicou

Jačmenné krúpy s brokolicou
Suroviny: 1 šálka jačmenných krúp, 1 brokolica, 1 cibuľa, 2 - 3 strúčiky cesnaku, kúsok údenej slaniny.   Postup: Krúpy varíme v dvojnásobnom množstve vody s lyžicou oleja a soľou asi 20 minút. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame. Slaninu nakrájame na kocky. Brokolicu rozoberieme na...

Králik zapečený s fazuľou a krúpami

Králik zapečený s fazuľou a krúpami
Suroviny: cca 600 g králičieho mäsa (nožky, chrbát), 2 šálky fazule, 1 šálka jačmenných krúp, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička mletého ďumbiera, 1 lyžica mletej papriky, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku.   Postup: Fazuľu deň vopred namočíme. Na druhý deň uvaríme obvyklým...

Krúpy s kyslou kapustou

Krúpy s kyslou kapustou
Suroviny: 150 - 200 g jačmenných krúp, 1 cibuľa, 1 kg kyslej kapusty, 250 g údeného mäsa, 200 g kyslej smotany, soľ, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, rasca.   Postup: Kapustu vyžmýkame, nasekáme. Na oleji speníme cibuľu, pridáme kapustu, chvíľu pražíme. Pridáme lyžicu...

Krúpy s kelom a hubami

Krúpy s kelom a hubami
Suroviny: 1 šálka jačmenných krúp, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 1/2 hlávky kelu, 2 šálky nakrájaných lesných húb, 3 - 4 strúčiky cesnaku, majorán.   Postup: V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme huby,...

Krúpovo - hubové karbonátky

Krúpovo - hubové karbonátky
Suroviny: 1 šálka jačmených krúp, 4 šálky nakrájaných lesných húb (hríby, suchohríby, kozáky, masliaky, kuriatka a pod.), olej, 1 cibuľa, polohrubá múka, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, majorán, petržlenová vňať.   Postup: Huby udusíme na...

Jačmenné krúpy s fazuľou

Jačmenné krúpy s fazuľou
Suroviny: 1 šálka jačmenných krúp, 2 mrkvy, 1 šálka uvarenej fazule, cesnak, cibuľa, údená slanina alebo bôčik, soľ, majorán, olej, petržlenová vňať.   Postup: Krúpy uvaríme v dvojnásobnom množstve vody s trochou oleja alebo masti. Slaninu...

Zapekané krúpy so zemiakmi

Zapekané krúpy so zemiakmi
Suroviny: 200 g jačmenných krúp, 500 g zemiakov, údená slanina, 1 - 2 cibule, soľ, majorán.   Postup: Krúpy (ja som použila č.3) uvaríme v osolenej vode s lyžičkou oleja domäkka. Prebytočnú vodu zlejeme. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka....

Mačacia svadba (Kočičí svatba)

Mačacia svadba (Kočičí svatba)
Suroviny: 300 g suchého celého hrachu, 100 g krúp, 2 lyžice masti, soľ, 50 g slaniny, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, majorán.   Postup: Hrach namočíme. Potom ho zlejeme a v novej vode uvaríme domäkka - nie na kašu. Uvarený hrach scedíme. Krúpy (mali by byť...

Mačací tanec (Kočičí tanec)

Mačací tanec (Kočičí tanec)
Suroviny: 300 g šošovice, 100 g krúp, 2 lyžice masti, soľ, údená slanina, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, majorán.   Postup: Šošovicu namočíme, aby napučala. Potom ju zlejeme a v novej vode uvaríme domäkka - nie na kašu. Uvarenú scedíme. Krúpy tiež namočíme,...

Zemiaková kaša s krúpami a cibuľkou

Zemiaková kaša s krúpami a cibuľkou
Suroviny: 1 kg zemiakov, 300 g krúp, soľ, majorán, 150 ml mlieka, 3 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 100 g masti.   Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme. Krúpy uvaríme osobitne v osolenej vode. Oboje scedíme. Zemiaky a krúpy rozšľaháme spolu s teplým mliekom, soľou, pretlačeným...
1 | 2 >>