Vyhľadávanie


Kontakt

Mäta

01.07.2011 19:10

Mätu pestujeme v záhradkách, má množstvo rôznych variant. Niektoré druhy rastú voľne v prírode. Používa sa najmä na čaj. Výborný je aj mätový sirup či mätová omáčka k mäsu. Mätu dávame na nové zemiaky, do šalátov, syrových nátierok, jogurtových dresingov, nápojov. V gréckej či arabskej kuchyni sa dáva do mäsových jedál. Hodí sa do dezertov, zmrzliny, čokoládových tort, tvarohových koláčov a iných múčnikov spolu s hrozienkami a čiernymi ríbezľami.

Z mojich receptov s mätou:

Mätový sirup

Babkine pirohy

Kuracie s mätou

Plnené ríbezľové listy

Bulgur so zemiakmi

Hovädzie na stredomorský skôsob

Cyperské tzatziky

Keftedes

Choriatiki

Uhorkovo - paprikový šalát

Teplý hráškový šalát

Hrášok po turecky

Paradajkový šalát s mätou

Uhorky s mätou

Bob čorba

Turecká šošovicová polievka

Cuketová polievka s hráškom

Hrachovo - tekvicová polievka

Fazuľová s jogurtom a mätou

Šošovicová s mätou

Baklažánové ragú

Baklažánová kaša

Pečená papriková cuketa

Bulharský paprikový šalát