Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Bryndzový posúch

Bryndzový posúch
Suroviny: Cesto: 300  g polohrubej múky, 300 ml mlieka, 20 g droždia, štipka cukru, soľ;   Plnka: 250 g bryndze, 200 g uvarených popučených zemiakov, 200 g kyslej smotany (bieleho jogurtu), kôpor.   Postup: Z múky, vlažného mlieka, droždia, soli a štipky cukru zamiesime...

Bryndzová pena s orechami

Bryndzová pena s orechami
Suroviny: 250 g bryndze, 100 g smotanového syra Almette (jemného tvarohu), hrsť mletých vlašských orechov, 1 - 2 strúčiky cesnaku, cca 100 ml šľahačkovej smotany, soľ.   Postup: Bryndzu, smotanový syr, šľahačkovú smotanu, pretlačený cesnak a zomleté orechy...

Krumpľovník - kysnutý zemiakový koláč

Krumpľovník - kysnutý zemiakový koláč
Suroviny: Cesto: 500 g hladkej múky, cca 300 ml mlieka, 2 - 3 lyžice masti, 1 lyžička soli, 40 g droždia, 1 lyžička cukru;   Plnka: 600 g zemiakov, 250 g bryndze, 30 g masla, soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Z vlažného...

Bryndzové guľky

Bryndzové guľky
Suroviny: 120 g bryndze, 120 g tvarohu, farebná čerstvá paprika, petržlenová vňať.   Postup: Petržlenovú vňať nasekáme a papriku nakrájame na drobné kúsky. Zmiešame bryndzu s tvarohom, primiešame vňať a papriku. Podľa chuti okoreníme čiernym mletým korením. Zmes...

Bryndza so žeruchou (kôprom)

Bryndza so žeruchou (kôprom)
Suroviny: bryndza, jogurt, kyslá smotana alebo cottage cheese, žerucha (kôpor).   Postup: Bryndzu rozmiešame s jogurtom (smotanou, syrom cottage cheese). Pridáme nastrihané lístky žeruchy alebo nasekaný kôpor. Môžeme pridať aj nasekanú cibuľku. Podávame s chlebom alebo s...

Zapekaná tekvica s bryndzou

Zapekaná tekvica s bryndzou
Suroviny: biela tekvica, zemiaky, bryndza, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, mletá červená paprika, vajíčka, smotana.   Postup: Zemiaky a tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Dáme do vymasteného pekáča. Osolíme, posypeme rascou, premiešame....

Kysnuté bryndzové koláče

Kysnuté bryndzové koláče
Suroviny: 300 g hladkej múky, 100 g ražnej celozrnnej hladkej múky, 20 g droždia, 2 lyžice kryštálového cukru, cca 240 ml mlieka, 1 vajce, 1/3 prášku do pečiva, 70 ml oleja, lyžička soli, 1 kyslá smotana, 1 bryndza, 2 mladé cibuľky aj s...

Fazuľovo - bryndzová nátierka

Fazuľovo - bryndzová nátierka
Suroviny: 1 plechovka bielej fazule, 250 g bryndze, 1 dl šľahačkovej smotany.   Postup: Fazuľu scedíme a rozmixujeme. Premiešame s bryndzou a smotanou. Vyšľaháme do peny, ktorú ozdobne nastriekame na chlebíky. Môžeme posypať nasekaným kôprom.

Bryndzová omeleta

Suroviny: 4 vajcia, 100 g bryndze, soľ, pažítka alebo petržlenová vňať, olej na pečenie.   Postup: Vajíčka rozšľaháme s bryndzou, soľou a nasekanou pažítkou alebo vňaťou. Z cestíčka upečieme omelety. Podávame horúce s chlebom alebo so zemiakmi.

Chlebíky s bryndzovo - sardinkovou penou

Suroviny: 1 sendvič, 300 g bryndze, 120 g masla, 100 g šľahačky, 30 g horčice, biele mleté korenie, 150 g vykostených zomletých sardiniek, sardelová pasta, 1 cibuľa, šťava z 1/2 citróna.   Postup: Vyšľaháme zmäknuté maslo, bryndzu, horčicu, biele...
1 | 2 | 3 >>