Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Bravčová panenka v hruškovej omáčke

Bravčová panenka v hruškovej omáčke
Suroviny: bravčová panenka, 4 hrušky, olej, soľ, mleté čierne korenie, cukor hnedý alebo med, 1 cibuľa, tymian, 1 šľahačková smotana.   Postup: Bravčovú panenku odblaníme. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. V panvici zohrejeme olej. Panenku na ňom zo všetkcých strán opekáme asi 2 - 3...

Hruškové čatní

Suroviny: 200 g hrušiek, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica strúhaného ďumbiera, citrónová šťava príp. vínny ocot, 1 - 2 lyžičky hnedého cukru, lyžica hrozienok, muškátový oriešok, štipka čili, soľ, olej.   Postup: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a nastrúhaný ďumbier, pridáme olúpané a...

Zemiaky s cícerom

Zemiaky s cícerom
Suroviny: cibuľa, cesnak, olej, uvarený alebo konzervovaný cícer, paradajkový pretlak, papriková pasta, mäta, petržlenová vňať, zemiaky.   Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme. Na oleji orestujeme nakrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme paradajkový pretlak a paprikovú...

Baklažán s mätou

Baklažán s mätou
Suroviny: baklažán, cesnak, olivový olej, soľ, mäta čerstvá alebo sušená.   Postup: Do panvice dáme trochu oleja, pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Zľahka orestujeme. Vložíme na štvrťkolečka nakrájaný baklažán, dobre osolíme. Zakryjeme a restujeme cca 5 minút. Pootáčame, trochu...

Pyré z batátov

Pyré z batátov
Suroviny: bataty (sladké zemiaky), soľ, maslo, mleté čierne korenie, muškátový oriešok.   Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme vo vode so soľou. Varia sa rýchlo. Zlejeme, pridáme maslo, mleté čierne korenie, muškátový oriešok a roztlačíme. Podávame ako prílohu.

Mrkva s badiánom

Mrkva s badiánom
Suroviny: 500 g mrkvy, 1 hviezdička badiánu, niekoľko zrniek feniklu, šťava z 1/2 pomaranča, soľ, mleté čierne korenie, olej.   Postup: Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké plátky. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme mrkvu, badián (len semienka), fenikel, soľ a korenie. Orestujeme....

Karfiolový šalát

Karfiolový šalát
Suroviny: 1 karfiol, 4 zemiaky, 1 pohár sterilizovaného hrášku s mrkvou, 1 cibuľa, 4 - 5 nakladaných uhoriek, 500 g bieleho jogurtu, 1 lyžica horčice, soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Jogurt dáme do hustého sita (ako na cedenie vývaru), vložíme do nádoby a necháme pár hodín...

Šalát z kyslej kapusty

Šalát z kyslej kapusty
Suroviny: kyslá kapusta, (cibuľa), mrkva, jablko, soľ, cukor.   Postup: Mrkvu a jablko nastrúhame nahrubo. Cibuľu nakrájame (môžeme vynechať). Všetko pridáme ku kyslej kapuste, ktorú predtým nakrájame na jemnejšie. Podľa chuti osolíme a ocukríme. Podávame ako prílohu.

Cvikla so slivkami

Cvikla so slivkami
Suroviny:   cvikla, sušené slivky, sušené jablká, vlašské orechy, soľ, cukor, citrónová šťava, ocot, voda.   Postup: Cviklu uvaríme v šupe. Vychladíme, očistíme a nastrúhame nahrubo. Sušené slivky a jablká nasekáme, zalejeme trochou vody a citrónovej šťavy, aby zmäkli. Pridáme...

Slivková omáčka

Slivková omáčka
Suroviny: 400 g sušených sliviek, 150 ml červeného vína, 20 g masla, soľ, mleté čierne korenie, kúsok škorice, 3 klinčeky, hviezdička badiánu, králičí, slepačí alebo zeleninový vývar, kvalitný ocot.   Postup: Slivky nasekáme na dorbné kúsky. Dáme ich variť s červeným vínom,...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>