Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Barania roláda s mrkvou a šípkovou omáčkou

Barania roláda s mrkvou a šípkovou omáčkou
Suroviny: 1,5 kg baraniny (jahňaciny) bez kosti, 2 mrkvy, kúsok zeleru, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, čierne korenie, 2 - 3 guličky nového korenia, 2 - 3 guličky borievok (jalovca), 2 bobkové listy, tymián, 2 - 3 lyžice šípkového džemu, citrónová...

Bravčová panenka v hruškovej omáčke

Bravčová panenka v hruškovej omáčke
Suroviny: bravčová panenka, 4 hrušky, olej, soľ, mleté čierne korenie, cukor hnedý alebo med, 1 cibuľa, tymian, 1 šľahačková smotana.   Postup: Bravčovú panenku odblaníme. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. V panvici zohrejeme olej. Panenku na ňom zo všetkcých strán opekáme asi 2 - 3...

Hruškové čatní

Suroviny: 200 g hrušiek, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica strúhaného ďumbiera, citrónová šťava príp. vínny ocot, 1 - 2 lyžičky hnedého cukru, lyžica hrozienok, muškátový oriešok, štipka čili, soľ, olej.   Postup: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a nastrúhaný ďumbier, pridáme olúpané a...

Zemiaky s cícerom

Zemiaky s cícerom
Suroviny: cibuľa, cesnak, olej, uvarený alebo konzervovaný cícer, paradajkový pretlak, papriková pasta, mäta, petržlenová vňať, zemiaky.   Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme. Na oleji orestujeme nakrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme paradajkový pretlak a paprikovú...

Bravčová panenka v kaparovej omáčke

Bravčová panenka v kaparovej omáčke
Suroviny: bravčová panenka, soľ, mleté čierne korenie, 1 sklo nakladaných kaparov, 40 g masla, 50 g hladkej múky, 250 ml šľahačkovej smotany, citrónová šťava, olej.   Postup: Bravčovú panenku odblaníme. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. V panvici zohrejeme olej. Panenku na ňom zo...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>