Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Špenátové taštičky

Špenátové taštičky
Suroviny: 1 balenie lístkového cesta, 1 balenie čerstvého špenátu, 150 g syra Feta, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, bazalka, vajce.   Postup: Na oleji orestujeme nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme špenátové listy, osolíme, okoreníme a...

Slaný tvarohový posúch

Slaný tvarohový posúch
Suroviny: Cesto: 250 g polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 1/2 lyžičky cukru, 1/2 lyžičky soli, 100 ml mlieka, 1 vajíčko, 70 ml oleja;   Plnka: 250 g tvarohu, 200 g kyslej smotany, 1 cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, rasca, mletá sladká paprika.   Postup: Z...

Zeleninový koláč

Zeleninový koláč
Suroviny: Cesto: 100 g celozrnnej múky, 50 g polohrubej múky, 100 g masla, 3 - 4 lyžice vody, štipka soli;   Plnka: 3 mrkvy, 1/2 zeleru, 1 malá cuketa, 1 cibuľa, 1 lyžica paprikovej pasty (1 paprika), rozmarín, tymián, olej, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, 1...

Rožky

Rožky
Suroviny: 500 g hladkej múky, 300 ml mlieka, 125 ml oleja, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 40 g droždia.   Postup: Zo surovín spracujeme cesto obvyklým spôsobom. Necháme cca hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 14 rovnakých kúskov. Vytvarujeme bochníčky, necháme ich opäť...

Bazalkové žemličky

Bazalkové žemličky
Suroviny: 500 g hladkej múky, 30 g droždia, cca 280 ml vody, 5 lyžíc olivového oleja, lyžička soli, lyžička cukru, čerstvá bazalka.   Postup: V teplej vode rozmiešame droždie a cukor, necháme nakysnúť. Z múky, vody, oleja, kvásku a soli vymiesime hladké cesto. Necháme kysnúť cca pol...

Cícerové bochníky

Cícerové bochníky
Suroviny: 350 g hladkej múky, 50 g cícerovej múky, 30 g droždia, 1 lyžička cukru, cca 200 ml vody, 1 lyžička soli, mletá rasca.   Postup: Droždie rozmiešame s cukrom. Múky zmiešame so soľou a rascou. Spracujeme v droždím a vodou na tuhšie cesto. Necháme hodinu kysnúť. Potom krátko...

Meteník - posúch s kyslou kapustou

Meteník - posúch s kyslou kapustou
Suroviny: 300 g polohrubej múky, cca 300 ml vody, 20 g droždia, 250 – 300 g kyslej kapusty, soľ, rasca, slanina, cesnak, olej.   Postup: Kyslú kapustu nakrájame najemno. Droždie necháme napučať vo vlažnej vode so štipkou cukru a múky. Do misy dáme múku, soľ, zvyšnú vodu, kvások,...

Bryndzový posúch

Bryndzový posúch
Suroviny: Cesto: 300  g polohrubej múky, 300 ml mlieka, 20 g droždia, štipka cukru, soľ;   Plnka: 250 g bryndze, 200 g uvarených popučených zemiakov, 200 g kyslej smotany (bieleho jogurtu), kôpor.   Postup: Z múky, vlažného mlieka, droždia, soli a štipky cukru zamiesime...

Fazuľkový quiche

Fazuľkový quiche
Suroviny: Cesto: 200 g hladkej múky, 70 g masla, 1 žĺtok, ¼ lyžičky soli, 2 lyžice studenej vody;   Plnka: 250 - 300 g zelených fazuliek, 200 g šľahačkovej smotany, 3 – 4 vajcia, 70 g syra Džiugas, 1 cibuľa, kúsok masla, soľ, mleté čierne korenie.   Postup: Z múky, masla,...

Fazuľové pagáče

Suroviny: 250 g hladkej múky, 250 g uvarenej fazule, 100 g masla (masti), 1 lyžička soli, 100 ml mlieka, štipka cukru, 30 g droždia, 2 - 3 lyžice kyslej smotany.   Postup: Fazuľu zomelieme alebo popučíme vidličkou. Z vlažného mlieka, cukru, droždia a trošky múky pripravíme kvások....
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>