Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Mäsovo - zeleninové taštičky

Mäsovo - zeleninové taštičky
Suroviny: kuracie prsia, pór, červená paprika, olej, soľ, mleté farebné korenie, cesnak, nastrúhaný ďumbier, sójová omáčka, citrónová šťava, lístkové cesto.   Postup: Mäso nakrájame na kocky, vložíme do marinády z oleja, ďumbiera, korenia a...

Vyprážané kapustové pirohy

Vyprážané kapustové pirohy
Suroviny: 500 g polohrubej múky, soľ, 1/2 lyžičky sódy bicarbony, cca 400 ml kyslého (acidofilného) mlieka, kyslá kapusta, cibuľka, mleté čierne korenie, soľ, olej na vyprážanie.   Postup: Vypracujeme tuhšie cesto, rozvaľkáme na cca 4 mm....

Vyprážané tvarohové pirohy

Vyprážané tvarohové pirohy
Suroviny: 500 g polohrubej múky, 1/2 lyžičky sódy bicarbony, cca 400 ml kyslého (acidofilného) mlieka, cca 250 g tvarohu, 1 žĺtok, soľ, olej na vyprážanie.   Postup: Z múky, kyslého mlieka a sódy vypracujeme tuhšie cesto, rozvaľkáme na cca 4 mm. Pokrájame....

Babkine pirohy so zemiakovo - mätovou plnkou

Babkine pirohy so zemiakovo - mätovou plnkou
Suroviny: 500 g hladkej (polohrubej) múky, soľ, voda podľa potreby, asi 5 zemiakov, čerstvá nasekaná alebo sušená drvená mäta, maslo, slanina.   Postup: Zemiaky očistíme a uvaríme, zlejeme a ešte horúce popučíme. Pridáme mätu, lyžicu masla a premiešame. Necháme vychladnúť. Z múky,...

Tatarčane pirohy

Tatarčane pirohy
Suroviny: 2 šálky polohrubej múky, 1/2 šálky pohánkovej múky (východniarsky tatarčanej), soľ, voda podľa potreby, asi 200 g zemiakov, asi 200 g hrudkovitého tvarohu, masť, cibuľa.   Postup: Z polohrubej múky, pohánkovej múky (mletej aj so šupkami),...

Samosa s mäsom

Suroviny: 500 g múky; ½ lyžičky prášku do pečiva; 1 lyžička soli; 25 g ghí (masla) do cesta; 4 lyžice jogurtu; 600 g mletého mäsa; 200 g zeleného hrášku; 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku; 2 čajové lyžičky koriandru; ½ čajovej lyžičky mletého ďumbiera...