Vyhľadávanie


Kontakt

Recepty

Zapekaná kapusta s hubami

Zapekaná kapusta s hubami
Suroviny: 1 šálka ryže, 1 cibuľa, 1 mladá kapusta, olej, soľ, mleté čierne korenie, 2 šálky lesných húb, cesnak, tymián.   Postup: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a tymián. Dusíme pár minút. Pridáme ryžu, prilejeme 1,5...

Mäsovo - kalerábový nákyp

Mäsovo - kalerábový nákyp
Suroviny: 500 g mletého hovädzieho mäsa, 2 - 3 kaleráby, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá paprika, 3 lyžice otrúb, 3 menšie vajcia, 3 lyžice bieleho jogurtu.   Postup: Kaleráby očistíme, nakrájame...

Lasagne s tekvicou

Lasagne s tekvicou
Suroviny: cestoviny lasagne, mleté mäso (bravčové, hovädzie), olej, cibuľa, cesnak, maslová tekvica, krájané paradajky, soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, šalvia, citrónová šťava, biely jogurt, vajce, detská krupica, tvrdý syr.   Postup: Na oleji orestujeme...

Baklažánovo - mäsový nákyp

Baklažánovo - mäsový nákyp
Suroviny: 500 g mletého mäsa, 1 - 2 baklažány, 2 mäsité paradajky, 1 - 2 mrkvy, 5 zemiakov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, petržlenová vňať, oregano. olej, 1/2 šálky strúhaného syra, 3 vajíčka, 2 lyžice krupice, cca 50 ml...

Zapekaný karfiol so šošovicou

Zapekaný karfiol so šošovicou
Suroviny: 1 karfiol, 1 šálka hnedej šošovice, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, citrónová šťava, 1 lyžica horčice, 2 vajcia.   Postup: Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme do polomäkka. Šošovicu preberieme a uvaríme domäkka....

Šošovicovo - mrkvový bochník

Šošovicovo - mrkvový bochník
Suroviny: ½ šálky hnedej šošovice, 2 mrkvy, 1 cibuľa, olej, 3 hrste ovsenných vločiek, 3 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, mäta, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica mletých ľanových semien, 1 vajce.   Postup: Mrkvu očistíme a nastrúhame. Cibuľu ošúpeme a nakrájame najemno. Na...

Zapekané orzo s pečeňou

Suroviny: 400 g orza (slovenskej ryže), olej, 400 g kuracej pečene, 2 cibule, 2 paradajky, 1 - 2 papriky, 1/2 šálky paradajkového pyré, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, bobkový list, petržlenová vňať.   Postup: Na oleji orestujeme cestovinu, zalejeme cca dvojnásobkom...

Zapekaný bulgur s fazuľou

Zapekaný bulgur s fazuľou
Suroviny: 1 šálka bulguru, 2 šálky uvarenej fazule, 2 mrkvy, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie baharát, 2 vajcia, tvrdý syr.   Postup: Bulgur pripravíme podľa návodu na obale. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak, korenie, soľ a...

Zapekané tuniakové cestoviny

Zapekané tuniakové cestoviny
Suroviny: 200 g cestovín, soľ, mleté farebné korenie, 1 veľká plechovka tuniaka, ½ šálky kukurice, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, petržlenová vňať, 2 vajcia, 200 g bieleho jogurtu, 2 – 3 lyžice strúhanky, 4 lyžice strúhaného syra, 30 - 40 g...

Zapekaná fazuľa s tekvicou

Zapekaná fazuľa s tekvicou
Suroviny: 2 šálky uvarenej fazule, 2 šálky nakrájanej tekvice, 1 - 2 cibule, olej, tymian, soľ, mleté čierne korenie, 2 vajcia, 200 g bieleho jogurtu.   Postup: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, vložíme na kocky nakrájanú tekvicu a restujeme 4 - 5...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>