Vyhľadávanie


Kontakt

Archív článkov

Mäta

01.07.2011 19:10
Mätu pestujeme v záhradkách, má množstvo rôznych variant. Niektoré druhy rastú voľne v prírode. Používa sa najmä na čaj. Výborný je aj mätový sirup či mätová omáčka k mäsu. Mätu dávame na nové zemiaky, do šalátov, syrových nátierok, jogurtových dresingov, nápojov. V gréckej či arabskej kuchyni sa...

Karibské korenie

01.02.2011 13:18
Karibské korenie obsahuje sezam, koriander, papriku, citrónovú kôru, mak, cukor, korenia, pažítku, cesnak, ... Je to farebne veľmi pestrá zmes. Korenie má jemne pikantnú chuť. Hodí sa na pečenie, grilovanie rýb aj iného mäsa, na steaky. Ale aj na ochutenie zeleniny, ryže a cestovín.

Korenie asado

01.02.2011 13:17
Asado je argentínske korenie, pôvodne určené na ryby. Obsahuje papriku, korenie, cibuľu, soľ, oregano, zmes korenia a zeleniny, ... Má jemno pikantnú chuť. Je mleté nahrubo.

Cajun (kajun) korenie

06.01.2011 11:17
Je zmes cibule, cesnaku, chilli, papriky, oregana alebo bazalky, tymiánu, soli, príp. čierneho korenia. Používa sa na rybacie steaky, kuracie, ale aj iné mäso.

Pašerácke korenie

03.01.2011 13:30
Pašerácke korenie je mojou obľúbenou zmesou korenín. Obsahuje sezamové semiačka, tymián, oregano, kurkumu, zmes korenia a zeleniny, cukor. Má jemne pikantnú chuť. Koreninová zmes je vhodná na dochutenie ryže, na dusenie, pečenie a grilovanie mäsa aj zeleniny.  

Tahini pasta

31.10.2009 10:33
Získava sa rozdrvením svetlých sezamových semiačok aj so šupkou. Pridaním morskej soli vznikne slaná pasta, ktorá sa používa do slaných pokrmov. Na domácu výrobu potrebujeme sezamové semiačka a sezamový (olivový) olej. Semiačka opražíme nasucho a rozmixujeme  ich s olejom (ak je treba aj s...

Mrkva

07.10.2009 08:45

Kapusta

07.10.2009 08:45
Záznamy: 11 - 18 zo 18
<< 1 | 2